Volg ons via
 
 

Biefstuk bakken, bereiden van biefstuk of bieflappen

Biefstuk bakken | biestuk of bieflappen bereiden doe je zo.

Hieronder lees je hoe je te werk moet gaan als je een lekkere biefstuk wilt bereiden. 

Biefstuk of bieflappen bakken doe je als volgt: 

Ingrediënten 

4 biefstukken of 4 baklappen van 100 gr of 400 gr biefstuk 
100 gr boter

Bereidingswijze 

Laat de koekenpan flink heet worden en doe hierin een gedeelte van de boter. Laat deze bruin worden. Doe de biefstuk in de pan en bak de ruitjeskant eerst. De biefstuk op een heet vuur in 3 tot 4 minuten aan iedere kant bruin bakken (het vlees moet rood of rosé blijven). 

Het vlees wordt gedurende het bakken in de pan rondgeschoven om het overal gelijkmatig kleur te geven. Prik niet in het vlees.  Wordt de boter te bruin, voeg dan telkens wat van de achtergehouden boter toe.  Is de biefstuk goed van kleur, neem hem dan uit de pan. Voeg daarna zoveel water toe tot de jus niet meer vet is.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-05-2006
Hits: 20232
Categorie: 
Kooklessen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
biefstuk bakken, biefstuk bereiden, bieflappen bakken, bieflappen bereiden, biefstuk klaarmaken, biefstuk recept
Gerelateerde artikelen