Volg ons via
 
 

Babi pangang (anders dan bij de chinees)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor Babi Pangang:
1 kg. speklapjes zonder zwoerd,
2 teentjes knoflook,
1 thl.ketoembar,
2 eetl. babi pangang kruiden, 
evt 1 eetl. anijs),
3 etl. ketjap manis,
beetje water,
zout,
peper

Bereidingswijze:
Maak van alle ingredienten, behalve de speklapjes, een marinade en leg de speklapjes daarin voor ongeveer 2 uren. Verwarm de oven voor op 180 graden, evt. ook grill gebruiken, maar dan regelmatig omdraaien. Leg de speklapjes op et rooster en rooster ze gaar. Snij de gare lapjes in stukjes, en serveer ze met babi pangang saus. Lekker met rijst, kroepoek en bv. sambal goreng boontjes

Saus: ketjap manis, tomaten ketchup, gember siroop of djahe, suiker, zout, peper, knoflook teentje. Naar behoefte ketchup in een pannetje gieten. Knoflook uitknijpen boven de pan, beetje suiker, zout en peper toevoegen en een scheutje gembersiroop en ketjap. Eventueel water toevoegen om de saus wat te verdunnen. Alles warm laten worden tegen de kook aan en even proeven. Eventueel nog wat zout enz. toevoegen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-05-2006
Hits: 3533
Categorie: 
Varkensvlees recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen