Volg ons via
 
 

Rodekoolschotel met spek

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingredienten voor een rode koolschotel met spek Voor 4 personen:
400 gr.magere speklappen (zonder zwoerd)
100 gr.bacon
1 kleine ui
4 aardappels
1 appel
2 rijpe peren
1/2 tl kaneelpoeder
mespunt gemalen nootmuskaat
peper
500 gr.panklare rode kool
4 plakken Friese nagel- of komijnekaas

Bereidingswijze:
Snijd de speklappen in dobbelsteentjes en de bacon in reepjes.
Pel en snipper de ui.
Schil de aardappels,de appel en de peren.
Verwijder de klokhuizen en snijd alles in blokjes.
Bak de speklappen met de bacon en de ui in een droge hapjespan knapperig uit.
Voeg tijdens het bakken het kaneelpoeder,de nootmuskaat en peper naar smaak toe.
Voeg,als het vlees mooi bruin is,in gedeelten de rode kool toe.
Bak al omscheppend op een halfhoog vuur.
Schep de aardappel-,de appel- en de peerstukjes erdoor.
Laat het gerecht op een heel laag vuur 30 minuten sudderen.
Schep af en toe om.
Verdeel vlak voor het einde van de bereidingstijd de plakken kaas over de schotel.
Laat de kaas met de deksel op de pan smelten.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-02-2007
Hits: 4209
Categorie: 
Groenten recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Ovengerecht, ovenschotel,