Volg ons via
 
 

Gehaktballen van grootmoeder

Gehaktballen | Origineel recept voor grootmoeders gehaktballen.

De lekkerste gehaktballen van grootmoeder maak je nu zelf met dit recept. 

Ingrediënten

500 gr.gehakt h/h
1/2 kopje melk
1 el mosterd
2 boterhammen
3 el gehaktkruiden
1 el tomatenpuree
50 gr.boter
1 ei
1 el peterselie 

Bereidingswijze

Snijd de korsten van de boterhammen. Leg de boterhammen in een schaaltje, giet de melk erover en laat het brood helemaal zacht worden. 

Meng het gehakt met het geweekte brood, het ei, de kruiden, de tomatenpuree en de mosterd. Rol er 4 gehaktballen van. Druk ze een klein beetje plat en laat ze eventueel 30 minuten in de koelkast opstijven. 

Verhit de boter, wacht tot het schuim begint weg te trekken en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg een kopje warm water toe en laat de ballen met het deksel half op de pan op een laag vuur in 20 minuten gaar worden. Zo nu en dan keren. Laten afkoelen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 01-11-2009
Hits: 32329
Categorie: 
Gehakt, _weekselectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
gehaktballen, recept gehaktballen, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, bal gehakt, recept