Volg ons via
 
 

Pasta met gehakt en erwtjes

Pasta met gehakt en erwtjes | recept voor penne of andere pasta met gehakt, erwtjes, gepelde tomaten, ui en knoflook.

Ingrediënten

1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
1 eetl. olijfolie
500 gr. gehakt
3 eetl. cognac
witte wijn of bouillon
400 gr. gepelde tomaten in stukjes (blik)
zout en zwarte peper
400 gr. penne of andere pasta
150 gr. diepvries doperwtjes

Bereidingswijze

Kook de pasta en bak ondertussen de ui en knoflook in olijfolie tot de ui zacht is. Doe het gehakt bij de ui en knoflook. Bak het tot het vlees bruin is. Voeg de cognac, wijn of bouillon met de tomaten en erwtjes toe en breng alles op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 min. zachtjes doorkoken (af en toe roeren). Laat de pasta uitlekken en schep het door het gehakt tomatenmengsel.

Garneer eventueel met bieslook en geraspte kaas.

Bevat per portie

662 kcal.
80 g koolhydraten
22 gr vet
rijk aan vitamine B, C, E calcium en zink

Hier smullen wij altijd van.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-03-2007
Hits: 4664
Categorie: 
Pasta
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
pasta met gehakt en erwtjes, penne, recept pasta, tomatensaus,