Volg ons via
 
 

Hartige taart van PePo - Kookclub recept nr 13

Hartige taart | kookclubrecept voor hartige taart met een vulling van vlees of een vegetarische vulling.

Hieronder vind je het recept voor hartige taart van PePo. Dit recept is afkomstig uit onze online kookclub. 

Ingrediënten voor het deeg

200-250 gram zelfrijzend bakmeel
100 gr. boter
1 ei
water
Italiaanse keukenkruiden

Ingrediënten voor de vleesvulling

300 gr. rundergehakt
2 teentjes knoflook
1 witte ui
1 rode ui
1 rode paprika
doosje champignons
150 gr. gerookte spekblokjes
Italiaanse keukenkruiden

Ingrediënten voor de vegetarische vulling

1 pak diepvriesspinazie (grof)
1 witte ui
1 rode ui
1 paprika
doosje champignons
Italiaanse keukenkruiden

Ingrediënten voor de saus

2-3 eieren
100-150 ml. melk of room
100 gr. geraspte kaas
peper en zout
Italiaanse keukenkruiden

Bereidingswijze

Vet een springvorm in. Maak van de ingrediënten van het deeg een stevig, elastisch deeg. Daarvoor zal je wel even moeten doorkneden: hoe langer je kneedt, hoe elastischer het deeg. Zorg voor voldoende deeg om de bodem en zijkanten van de springvorm te bedekken. Rol deeg uit tot grote plak en vul springvorm met het deeg. Je kunt in de supermarkt ook diepvries ’deeg voor hartige taart’ kopen, bij het bladerdeeg, kijk op de verpakking hoe dat verwerkt moet worden.

Vleesvulling: Snijd de ingrediënten voor de vulling. Rul gehakt met de knoflook en de spekblokjes. Als het rul is, ui, paprika en champignons erbij, al roerend bakken tot het vocht eruit is. Op smaak brengen met de kruiden.

Vegetarisch: Snijd de groente en champignons en bak in wat plantaardige olie. Op smaak brengen met de kruiden. Op het laatst de spinazie toevoegen en al omscheppend laten slinken.

Met de schuimspaan de vulling uit de pan scheppen en in de springvorm doen. Vet en vocht blijft achter in de pan. Eieren kloppen tot schuimige massa, melk toevoegen en blijven kloppen. Kruiden en geraspte kaas toevoegen en nogmaals doorkloppen. De saus over de vulling in de springvorm schenken en voorzichtig mengen. Als de vorm niet helemaal vol is, deeg terugvouwen naar binnen, op de vulling.

35-45 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) bakken. Wij eten het warm als hoofdmaaltijd met een salade, maar ook als lunch (afgekoeld) of als snack bij de borrel (kleine puntjes).

Eet smakelijk!

Lees meer over dit recept in onze online kookclub. Zie hier.

Meer recepten voor hartige taart vind je hier.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-08-2009
Hits: 7887
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
hartige taart, recept kookclub, vegetarisch recept, vegetarische vulling, vleesvulling, deeg hartige taart, quiche