Volg ons via
 
 

Baklava

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingredienten:
2 pakjes filodeeg of bladerdeeg
250 gram walnoten (gepeld)
150 gram boter
50 gram suiker
1 eetlepel kaneel

voor de siroop:
100 gram suiker
75 gram honing (vloeibaar)
kaneel
citroensap (1 el)

Je heb een vierkante ovenschaal nodig (geen springvorm!)

Bereidingswijze:
Je begint met in de keukenmachine, of in een plastic zak met deegroller de walnoten fijn te maken (niet te). Daar meng je de suiker en het kaneel doorheen.

Dan smeer je de ovenschaal in met boter en doet er een laagje deeg in, tussen elk laagje filodeeg wat boter kwasten. De bodem begint met 5 vellen. (bladerdeeg 1 uiteraard). Daar op strooi je een dun laagje walnotenmengsel, dan weer een laagje deeg (2 of 3 vellen), zo ga je door. Je eindigd met ongeveer 3 laagjes filodeeg.
Dan neem je een scherp mes en snijdt het ongebakken gebak in vierkanten (porties). Dan sprenkel je er water overheen zodat de bovenlaag wat vochtig is, dus niet heel veel!!. Dan in de oven, ongeveer 40 minuten op 180 graden.

Als het klaar is laat je het afkoelen en maak je de siroop. Alles bij elkaar doen en zachtjes laten koken, tot de suiker is gesmolten. Deze hete siroop giet je over het gebak.
Vreselijk zoet, maar vreselijk lekker......

Dit recept komt uit een grieks/turks kookboekje, maar ik maak het meestal wat op de gok. Het is altijd lekker.....

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-03-2008
Hits: 4224
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Baklava, gebak, zoet