Volg ons via
 
 

Brioche recept voor zoet paasbrood

Brioche | een recept voor zacht zoet paasbrood om met Pasen te maken.

Morgen is het Pasen. Tijd voor een lekker ontbijt of een paasbrunch en daar hoort natuurlijk een brioche bij. Daarom alvast een paasrecept voor zoet paasbrood, een brioche.

Ingrediënten

600 gram bloem
110 gram boter
70 gram suiker
3 eieren
20 gram verse gist of een zakje gedroogde gisteierlepeltje
zout
200 ml lauwwarme melk

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten samen en kneed er een soepel deeg van. Dit kan ook in de keukenmachine. Laat het deeg 1,5 tot 2 uur rijzen op een warme plaats. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed het deeg nogmaals door en maar er drie stukken van. Maak van die stukken 3 strengen en maak een vlecht. Leg het brood op een met bakpapier bekleed bakblik en bak het op 180 graden in 30 minuten goudbruin.

Heerlijk met dik roomboter, jam of honing. 

Smullen maar!!!

Als je zelf lekkere recepten weet voor Pasen, voeg ze dan toe aan onze database met recepten.

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-03-2008
Hits: 6161
Categorie: 
Broodjes, Pasen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
brioche, paasbrood, Pasen, vlechtbrood, recept paasbrood, zoet paasbrood