Volg ons via
 
 

60ste recept van PePo: Paddenstoelenrisotto

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Paddenstoelenrisotto

Als hoofdgerecht met een goede salade, of als voor- of bijgerecht. Hoeveelheden zijn voor het hoofdgerecht.

Ingrediënten:
1 pak/zakje risottorijst, (AH, 500 gram)
2 doosjes gemengde paddenstoelen, vers (400-500 gr)
1 liter bouillon (mag van blokjes, kip of groente)
Olijfolie
250 gram parmezaanse kaas, grof geraspt

Bereiding:
Neem een grote hapjespan met deksel. Op middelhoog vuur flinke scheut olie verwarmen, en de rijst toevoegen. Al roerend zorgen dat iedere korrel omgeven wordt door een laagje olie.

Paddenstoelen van aarde en andere ongerechtigheden ontdoen en heel fijn snijden. Bij de rijst voegen en doorroeren. Een liter kokende bouillon toevoegen en nog 1 keer roeren, daarna afvlakken zodat alle rijst net onder staat, vuur laag, deksel op de pan en 10-12 minuten met rust laten.

Als het goed is is de rijst dan zacht en gaar en al het water opgenomen. Pas op voor aanbranden, te nat, niet gaar en teveel roeren.

Tot slot de kaas er doorheen roeren en al roerend laten smelten. Als het goed is, loopt de risotto een beetje.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-05-2009
Hits: 1517
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
parmezaanse kaas, hapjespan, bouillon, rijst
Gerelateerde artikelen