Volg ons via
 
 

Rozijnen-pannenkoeken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor rozijnen-pannenkoeken:
175 gr bloem
15 gr gist
½ l lauwe melk
100 gr boekweit
3 eieren
bakboter of -margarine
100 gr gare rijst
200 gr rozijnen
stroop
melk

Benodigdheden:
Zeef
Koekpan

Bereidingswijze:
Zeef de bloem, maak er een kuiltje in en verkruimel hierin de gist. Roer de melk er door, zodat de gist oplost. Laat het geheel 15 minuten op een warme plaats rijzen. Zeef vervolgens de rest van de bloem en de boekweit erbij. Roer de rest van de melk en de losgeklopte eieren in delen door het gistpapje. Voeg naar smaak wat zout, gare rijst en de rozijnen toe. Bak telkens 1 soepopscheplepel van dit beslag op halfhoog vuur in een platte koekepan. Houd de pannenkoeken warm tussen twee borden.

Serveertip: De rozijnenpannenkoeken zijn extra lekker met wat stroop er op.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-08-2003
Hits: 2860
Categorie: 
Pannenkoeken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen