Volg ons via
 
 

Traditioneel australisch brood "Damper"

Damper | Recept voor ongezuurd traditioneel gebakken brood door aboriginals.

Damper is een ongezuurd brood traditioneel gebakken door de australische bosjesmannen (aboriginals). Ze bakten het in de hete as van een vuur. De buitenkant was verbrand, maar ze braken het brood open en aten alleen de binnenkant. Dit is een moderne versie van het basisrecept.

Ingrediënten

250 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel boter
2 eetlepels suiker
1 theelepel zout
250 ml melk

Bereidingswijze

Zeef het meel met het zout en voeg de suiker toe. Wrijf de boter door het meel en meng de melk erdoor tot een slap deeg. Kneed het voorzichtig maar vlot door.
Vorm het tot een bal en leg het op de bakplaat, en besprekel het met wat melk.
Plaats het in een hete oven (225 graden) en temper halverwege de oven tot 180 graden, voor ongeveer 20 minuten.
Haal het brood uit de oven en verpak het in een schone theedoek en laat het zo afkoelen.
Serveer het brood met boter en jam.

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-09-2003
Hits: 6068
Categorie: 
Brood
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
damper, recept damper, Australisch brood
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.