Volg ons via
 
 

Beef Nambour (Australisch riblappen gerecht)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De naam van dit Australische rundvleesgerecht is een ode aan Nambour, een stad aan de zonnige kust in het noorden van Brisbane, Queensland. In dit gebied produceren ze suiker en het is het grootste gebied in Australie waar Gember wordt verbouwd. Een van de ingredienten van dit gerecht.

Ingrediënten (bij bereiding voor vier personen):
500 gram magere riblappen
1 eetlepel bloem
2 plakken bacon
1 pakje uiensoep
500 ml blik ananasstukjes (of een halve verse)
1 eetlepel gemberpoeder

Bereidingswijze:
Haal het vlees door de bloem en braad het bruin met de gesneden bacon in een pan. Doe dan het vlees in een ovenschaal. Voeg alle ingredienten toe in de braadpan, inclusief het restje bloem. Voeg zoveel water toe dat er een gebonden saus onstaat. Voeg de saus toe aan het vlees in de ovenschaal en zet het geheel afgedekt in een voorverwarmde oven (180-200 graden) voor ongeveer een uur tot het vlees mals is. Garneer het gerecht met verse peterselie en geef er gekookte rijst of aardappelpuree bij.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-10-2003
Hits: 2710
Categorie: 
Rundvlees gerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen