Volg ons via
 
 

Zalmpaté

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor zalmpaté:
125 ml heet water
2 blaadjes gelantine
4 el mayonaise
1 blokje kippenbouillon
blikje rode of roze zalm
4 sjalotjes
peper en zout
125 ml room
2 tl citroensap
blaadjes sla

Bereidingswijze:
laat de blaadjes gelantine 5 minuten weken in koud water. Knijp ze daarna goed uit en doe ze met het hete water en het bouillonblokje in de keukenmachine, mix dit op de hoogste stand gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg dan de inhoud van het blikje zalm toe (niet uit laten lekken), de sjalotjes, het citroensap, peper, zout en de mayonaise toe. Mix dit nog eens een minuut goed. Voeg dan de room toe en mix nogmaals gedurende ongeveer 30 sec.

Doe de puree in een licht ingevette vorm en laat het ongeveer twee uur opstijven. Doe het vervolgens op een bordje met wat blaadjes sla als garnering.

Serveertip: lekker bij toast of stokbrood.

tip
om de paté makkelijk uit zijn vorm te krijgen kun je de vorm even in heet water dompelen. 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-10-2003
Hits: 5260
Categorie: 
Borrelhapjes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen