Volg ons via
 
 

Anzac biscuits (Australisch)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Deze koekjes zijn vernoemd naar de australische en nieuw zeelandse legers uit de eerste wereld oorlog. De australiërs werden toen "anzacstroepen" genoemd, vandaar de naam Anzac biscuits.

Ingrediënten voor ca 48 koekjes:
200 gr havermout
125 gr bloem
125 gr suiker
125 gr gesmolten boter
1/2 theelepel bakpoeder
1 el rietsuikersiroop
2 el kokend water

Bereidingswijze:
Meng de havermout, de suiker, de gesmolten boter en de bloem in een grote kom. Voeg vervolgens de stroop toe aan het mengsel. Meng het bakpoeder met het kokende water. Voeg deze oplossing vervolgens toe aan het deeg. Meng het even door elkaar, maar kneed het niet.
Verwarm de oven nu voor naar 200 graden Celsius. Smeer de bakplaten in met de boter en vorm bolletjes van het deeg. Leg de bolletjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze zetten uit bij het bakken. In de op temperatuur gebrachte oven bak je de koekjes in 15 minuten goudbruin. Na het bakken haal je de koekjes direct van de bakplaat en laat je ze op een andere andere plaats verder afkoelen.

De koekjes dien je te bewaren in een luchtdichte koektrommel.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-09-2003
Hits: 5154
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen