Volg ons via
 
 

Knieperties (drentsch)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor echte drentsche knieperties:
250 gr boter
400 gr witte basterdsuiker
3 of 4 eieren
500 gr bloem
1 pakje vanillesuiker (of 2 theelepels kaneel of anijs)
schone borrel (jonge jenever )
Snufje zout

Bereidingswijze:
Smelt boter en los er de suiker in op. Voeg een voor een de eieren toe en het geheel goed mengen. Daarna de (gezeefde) bloem er al roerend bijstrooien tot een glad beslag ontstaat. Op het laatst een schepje kaneel en wat ster-anijs en een scheut jenever door het beslag doen. Laat het beslag enige uren staan (liefst een hele nacht) voor dat er gebakken wordt. BAKKEN: Het ijzer goed verhitten en invetten met boter (of vetspek). Rol het deeg tot bolletjes en leg deze in het ijzer. Bak de kniepertjes tot ze lichtbruin zijn.

Met dank aan: Ninja

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-12-2003
Hits: 8542
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen