Volg ons via
 
 

Nasi Goreng - recept 2

Nasi Goreng | Recept voor Nasi Goreng met indische kruiden

Op huishoudplaza vind je enkele lekkere recepten voor Nasi Goreng. Hieronder staat het tweede recept dat we hebben ontvangen van Nasi Goreng.

Ingrediënten

Ui
Trassi
Knoflook
Indische kruiden; waaronder ketoembar, djahe, serehpoeder etc
Kipfilet
Spekjes
Zakje nasi goreng van Inproba
Zakje soepgroenten
Ketjap
Witte rijst (het liefst van gisteren)

Bereidingswijze

Als je de rijst van gisteren niet hebt dan als eerste de rijst koken en de rijst moet droog zijn. 

Ui klein snijden, knoflook persen en klein stukje trassi (niet teveel vanwege de erg sterke smaak, tenzij je dit lekker vindt) in de pan en fruiten. Zakje nasi goreng in kokend heet water laten wellen. Gebruik net zoveel water als inhoud. Dan alle Indische kruiden erbij en goed roeren. Spekjes erbij. 

Kipfilet in kleine stukje op laag vuur gaar bakken. Als de kip gaar is dan pas het zakje nasi goreng erbij en goed roeren. De pan blijft op laag vuur. Het zakje soepgroenten erbij en dan rijst erbij. Goed blijven roeren en bakken op laag vuur. Ketjap naar smaak toevoegen. 

Je kunt dit eerder op de dag maken en bewaren in een ovenschaal. Dit is erg handig als je eters op bezoek krijgt. 

Serveertip

Maak een omelet met Indische kruiden en snij die in reepjes en leg de reepjes kruislings over de schaal met nasi. Dit staat gezellig en met ei is het nog lekkerder. Zet de gebakken uitjes, ketjap en kroepoek op tafel neer. Je kan er ook nog saté van kipfilet bij maken.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
4 reactie(s)
Sje
Geplaatst op 24-02-2011 om 11:23

Wellen betekent dat je iets wat gedroogd is in vocht laat weken om het te kunnen verwerken. Als je het hele zakje in water legt, komt er geen vocht bij de gedroogde inhoud. Dus het is de bedoeling dat je de gedroogde groenten/kruiden mengt met water en een poosje laat staan totdat het vocht goed ingetrokken is.

sasja (Gast)
Geplaatst op 24-02-2011 om 08:31

kan iemand mij precies vertellen wat dat wellen in houd? want ik weet nou eigenlijk niet of ik de inhoud van het zakje in kokend water moet doen, of juist gewoon het hele zakje (net zo als bij saté warm maken)

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-10-2010
Hits: 10995
Categorie: 
Rijstgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Nasi Goreng, recept, indische kruiden, trassi, knoflook
Gerelateerde artikelen