Volg ons via
 
 

Low-Budget Maandmenu September 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

1 September 
Gehakt
Kropsla met radijs
Aardappelen

Gehakt:
300 gr. gehakt, 1/2 kop cornflakes, 1 ei, mespuntje kerrie, 1/2 appel, peper, zout, 30 gr. margarine

Maak 300 gr.gehakt aan met 1/2 kop fijngemaakte cornflakes, 1 losgeklopt ei, mespuntje kerrie, 1/2 geraspte appel, peper en zout. Vorm er 4 platte schijven van en bak ze in 30 gr. margarine in 15 minuten gaar en bruin.

2 September
Vlaams stoofvlees
Groene kool
Aardappelen

Vlaams stoofvlees:
500 gr. doorregen runderlappen, 50 gr. margarine, 1 ui, 1 el bloem, 1/2 flesje bier, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el azijn, 1 laurierblad, 1 tl mosterd

Bak 500 gr. doorregen runderlappen in 50 gr. margarine bruin. Bak 1 kleingesneden ui mee. Voeg 1 el bloem, 1/2 flesje bier, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el azijn, 1 laurierblad en 1 tl mosterd toe. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 2 uur gaar.

3 September
Spaghetti met tonijnsaus
Kropsla met komkommer

Tonijnsaus:
1 ui, 1 teentje knoflook, 2 el olie, 6 tomaten, 1 el tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon, 1 tl basilicum, 1 blikje tonijn, 1 blikje tonijn met groente

Fruit 1 kleingesneden ui en 1 uitgeperst teentje knoflook in 2 el olie. Voeg 6 ontvelde tomaten, 1 el tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon en 1 tl basilicum toe. Laat de saus 10 minuten zacht koken. Roer 1 blikje uitgelekte tonijn en 1 blikje uitgelekte tonijn met groente door de saus en warm hem goed door.

4 September
Hamlappen
Chinese kool
Aardappelen
Cottage cheese met bramen

Cottage cheese met bramen:
250 gr.bramen, 50 gr. suiker, 1 bakje cottage cheese

Houd 250 gr. gewassen bramen in weinig water met 50 gr. suiker 5 minuten tegen de kook aan. Laat dit afkoelen. Verdeel 1 bakje cottage cheese over 4 schaaltjes en schep de bramencompote erover.

5 September
Gegrilleerde kip
Gemengde salade
Patates frites
Vruchtenbowl

Vruchtenbowl:
2 perziken, 3 pruimen, 1 banaan, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 ltr appelsap, citroensap, 1 glas koolzuurhoudend bronwater

Schil 2 perziken en snijd ze in blokjes. Snijd 3 gewassen pruimen in stukjes en snijd 1 geschilde banaan in plakken. Strooi 1 zakje vanillesuiker over het fruit. Giet er 1/2 ltr appelsap bij en laat dit even op een koele plaats staan. Voeg eventueel wat citroensap toe. Giet er vlak voor het serveren 1 glas koolzuurhoudend bronwater bij.

6 September
Bleekselderijsoep
Baklappen
Andijviesalade
Aardappelen

Bleekselderijsoep:
1 struik bleekselderij, 20 gr margarine, 7 1/2 dl bouillon, 30 gr bloem, koffiemelk, nootmuskaat, 50 gr geraspte kaas

Snijd 1 struik bleekselderij in stukken en bak ze even in 20 gr margarine. Voeg de bouillon toe en kook dit 45 minuten. Wrijf de selderij met de bouillon door een zeef. Bind de soep met 30 gr. aangemengde bloem. Maak de soep op smaak met wat koffiemelk en nootmuskaat en strooi er 50 gr. geraspte kaas over.

7 September
Gebakken lever
Pittige spinazie
Aardappelen

Pittige spinazie:
1 1/2 kg spinazie, 50 gr salami, 2 beschuiten, 50 gr. geraspte kaas, nootmuskaat

Kook de spinazie met aanhangend water onder af en toe omscheppen in 10 minuten gaar. Schep de kleingesneden salami en 2 verkruimelde beschuiten door de uitgelekte groente en doe hem in een ovenvaste schaal. Strooi er 50 gr. geraspte kaas en wat nootmuskaat over. Zet de schaal even onder de grill.

8 September
Sperziebonensalade
Spaghetti met tomatensaus

Sperziebonensalade:
500 gr. sperziebonen, zout, 1 blikje tonijn, 2 el olie, 4 el azijn, 2 el slasaus, peper, olijven

Kook de sperziebonen in weinig water met zout 15 minuten en laat ze afkoelen. Verdeel de tonijn uit een blikje in stukken. Maak een saus van 2 el olie, 4 el azijn, 2 el slasaus, peper en zout.Meng alles door elkaar en garneer de salade met wat olijven.

9 September
Zuurkool met ananas
Aardappelpuree
Speklapjes

Zuurkool met ananas:
1 ui, 2 el boter, 500 gr. zuurkool, 1 klein blikje ananasstukjes, 1/2 dl ananassap (uit blikje), 1 dl water

Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Laat in een pan de boter smelten en bak hierin de ui glazig. Maak met een vork de zuurkool wat losser en doe dit bij de ui. Bak de zuurkool even mee en voeg dan de ananasstukjes, het sap en het water toe. Laat het geheel aan de kook komen. Laat de zuurkool in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar stoven.

10 September
Runderlappen
Snijbonen met witte bonen
Aardappelen

Runderlapjes in kerriesaus:
400g runderlappen, zout en peper, 40 gr.boter, 1 ui, 1 el bloem, 3 tl kerriepoeder, 3 dl water

Maak de ui schoon en snipper deze. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak hierin de runderlappen aan beide kanten mooi bruin. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Strooi de bloem en de kerriepoeder over het vlees en roer alles goed om. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel op de pan, draai de hittebron laag en stoof het gerecht in ongeveer 2 uur gaar.

11 September
Saucijzen met sesamzaad
Sperziebonen
Aardappelen

Saucijzen met sesamzaad:
4 saucijzen, bloem, 1 ei, 2 el paneermeel, 2 el sesamzaad, 60 gr margarine

Houd de 4 saucijzen even in kokend water en dep ze droog.Rol de saucijzen door wat bloem,daarna door 1 losgeklopt ei en door een mengsel van 2 el paneermeel en 2 el sesamzaad.Bak de saucijzen in de margarine voorzichtig bruin en gaar.

12 September 
Risotto met kip
Chinese koolsalade

Risotto met kip:
1 ui, 25 gr margarine, 400 gr rijst, 8 dl bouillon, 300 gr kipfilet, 50 gr margarine, 1 rode paprika, 1 klein blik doperwten

Fruit 1 kleingesneden ui in 25 gr.margarine en bak 400 gr rijst even mee. Giet er 8 dl bouillon bij en kook de rijst op een klein vuur in 25 minuten gaar. Bak 300 gr in blokjes gesneden kipfilet met wat peper en zout in 50 gr margarine bruin. Bak 1 kleingesneden rode paprika kort mee. Schep dit en 1 klein blik uitgelekte doperwten door de gare rijst en warm het geheel goed door en maak op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

13 September
Mosselen met kruidenboter
Gemengde salade
Stokbrood

Mosselen met kruidenboter:
3 kg mosselen, 1 dl bouillon, 50 gr boter, 1 tl citroensap, 2 el kleingesneden peterselie, 1 teentje knoflook, peper, zout

Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren. Kook de mosselen onder af en toe omschudden in 10 minuten in 1 dl bouillon gaar. Haal 1 kant van de open schelp af en leg de schelpen met de mosselen op een schaal. Roer 50 gr boter zacht en roer er 1 tl citroensap, 2 el kleingesneden peterselie, 1 uitgeperst teentje knoflook, peper en zout door. Verdeel de kruidenboter over de mosselen en zet ze kort onder de grill.

14 September:
Karbonaadjes
Doperwten met wortelen
Gebakken aardappelen

Karbonaadjes met appel:
4 schouderkarbonades,zout en peper,2 uien,2 appels,50 gr.boter

Strooi wat zout en peper over de karbonades. Verhit de boter in een pan en bak hierin 20 minuten de karbonades mooi bruin en gaar. Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Bak in de achtergebleven bakvet de uien en appels mooi bruin. Schep de ui en appel over het vlees.

15 September
Tartaartjes
Rodekool
Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes:
1 kg aardappelen,1 ui,2 eieren,2 dl melk,50 gr.geraspte kaas,3 el bloem,peper,zout,margarine

Kook de geschilde aardappelen in 25 minuten gaar.Maak de aardappelen fijn.Maak er met 1 kleingesneden ui,2 eieren,2 dl melk,50 gr.geraspte kaas,3 el bloem,peper en zout een stevige puree van.Vorm er 8 koeken van en bak ze in margarine bruin.

16 September
Speklapjes in sojasaus
Andijvie stamppot

Speklapjes in sojasaus:
500g speklapjes,6 el sojasaus,1 ui,peper en zout,25 gr.boter

Maak de ui schoon en snipper deze grof. Doe de sojasaus in een schaal en meng er de ui, wat peper en zout door. Leg de speklapjes in 3 uur in de saus. Draai het vlees regelmatig om, zodat deze donker van kleur worden. Dep dan het vlees droog met een stuk keukenpapier. Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan beide kanten mooi bruin en gaar. Lekker met stamppot rauwe andijvie.

17 September:
Roerei met tuinkruiden
Doperwten
Gebakken aardappelen
Doperwten

1 ui,30 gr.margarine,1 paprika,1 pak diepvries doperwten,1 dl bouillon,100 gr.ham,peper en zout

Fruit 1 kleingesneden ui in 30 gr.margarine en smoor 1 in blokjes gesneden paprika mee.Voeg 1 pak diepvries doperwten en 1 dl bouillon toe en kook de groente 10 minuten.Roer er 100 gr.in blokjes gesneden ham door en maak de groente op smaak met peper en zout.

18 September:
Bonenmaaltijd
2 blikken bruine bonen,2 uien,25 gr.margarine,100 gr.ontbijtspek,1 blik knakworsten,1 pakje kerriesaus,1 komkommer,olie,azijn,peper,zout,2 tomaten,augurken

Verwarm 2 blikken bruine bonen.Fruit 2 in ringen gesneden uien in 25 gr.margarine.Bak 100 gr.ontbijtspek knapperig.Verwarm 1 blik knakworsten.Maak 1 pakje kerriesaus klaar volgens de gebruiksaanwijzing.Maak een salade van 1 geschaafde komkommer,olie,azijn,peper en zout.Snijd 2 tomaten in parten.Doe alles in schaaltjes en geef dit bij de bonen.

19 September:
Gebakken lever met ui
Worteltjes
Aardappelen
Chocoladevla met sinaasappel

Chocoladevla met sinaasappel:
2 sinaasappels,1/2 ltr.chocoladevla,20 gr.geschaafde amandelen

Pers 1 sinaasappel uit en klop het sap door 1/2 ltr. chocoladevla.Snijd 1 geschilde sinaasappel in blokjes en meng ze door de vla.Verdeel de chocoladevla over 4 schaaltjes en garneer ze met geroosterde,geschaafde amandelen.

20 September:
Spaghetti met bacon
250g spaghetti,zout,250 gr.baconblokjes,5 el gehakte peterselie,25 gr.parmezaanse kaas

Snijd de bacon in blokjes. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak in een droge koekenpan de baconblokjes in ongeveer 10 minuten knapperig. Giet de spaghetti af en schep deze met de peterselie door de baconblokjes. Doe de spaghetti in een schaal en bestrooi deze met de kaas. Lekker met tomatensalade.

21 September:
Gevulde paprika's
Tomaten-komkommersalade
Gepofte aardappelen met kruidensaus

Gevulde paprika's:
2 grote paprika's,1 ui,15 gr.margarine,300 gr.gehakt,200 gr.champignons,peper,zout,2 el geraspte kaas

Halveer 2 grote paprika's en kook ze 5 minuten in wat water.Fruit 1 kleingesneden ui in 15 gr.margarine.Voeg 300 gr.gehakt toe en bak dit rul.Doe er 200 gr.in plakken gesneden champignons bij met peper en zout.Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en strooi er wat geraspte kaas over.Zet de paprikahelften in een ovenvaste schaal nog even onder de grill of in een hete oven.

22 September:
Varkenslapjes
Bleekselderij met kaas
Aardappelen

Bleekselderij met kaas:
2 struiken bleekselderij,zout,1 pakje witte saus,100 gr.Danish blue

Maak 2 struiken bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukken van 2 cm.Kook de groente in water met zout in 45 minuten gaar.Maak 1 pakje witte saus klaar volgens de gebruiksaanwijzing en roer er 100 gr.verbrokkelde danish blue door.Giet de saus over de gare bleekselderij.

23 September:
Vleessalade
Volkorenbrood

Vleessalade:
400 gr.geschrapte krielaardappelen,1 blikje doperwten,200 gr.boterhamworst,5 augurken,1 appel,4 el slasaus,2 el azijn,stukje ui,peper,zout,slabladen

Kook de geschrapte krielaardappelen in 15 minuten gaar en laat ze afkoelen.Snijd de gare krieltjes in plakken.Laat 1 blikje doperwten uitlekken.Snijd 200 gr.boterhamworst,5 augurken en 1 appel in blokjes.Maak een sausje van 4 el slasaus,2 el azijn,een stukje geraspte ui,peper en zout.Meng alles en schep de salade op de gewassen slabladen.

24 September:
Prei op Franse wijze
Aardappelen

Prei op Franse wijze:
1 1/2 kg prei,1 ui,1 teentje knoflook,15 gr.margarine,300 gr.gehakt,1 blikje tomatenpuree,1 1/2 dl bouillon,peper en zout

Kook de gewassen en in stukken gesneden prei in 15 minuten gaar.Fruit 1 kleingesneden ui met 1 uitgeperst teentje knoflook in 15 gr.margarine.Voeg 300 gr.gehakt toe en bak dit rul.Doe er 1 blikje tomatenpuree,1 1/2 dl bouillon,peper en zout bij.Laat de gehaktsaus nog 10 minuten sudderen.Doe de gare prei in een schaal en schep de gehaktsaus erop.

25 September:
Stamppot bietjes
Tartaartjes

Stamppot bietjes:
1kg aardappelen,zout,peper,1 tl kaneel,1 dl melk,1 appel,2 uien,400 gr.gekookte bietjes,boter,4 tartaartjes

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Snij de bietjes in blokjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout. Verhit wat boter in een pan, bak hierin de tartaartjes met de ui ringen. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de melk, bietjes, appel, peper en kaneel erdoor. Leg de tartaartjes met de ui ringen op de stamppot.

26 September:
Macaroni met ei en ham
400gr macaroni,zout,150 gr.ham,2 el boter,4 eieren,peper,100 gr.geraspte kaas

Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Als de macaroni gaar is giet hem dan af en laat hem uitlekken. Snij de ham in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak de hamblokjes mooi bruin. Klop de eieren los en giet deze bij de ham blokjes. en blijf roeren tot de eieren gestold zijn. Voeg naar smaak wat peper en zout bij. Schep de macaroni door het ham-ei mengsel en laat alles warm worden. Bestrooi de macaroni met geraspte kaas.

27 September:
Vissticks
Worteltjes
Gebakken aardappelen

Vissticks:
12 vissticks,100 gr.geraspte kaas,2 el mosterd,50 gr.boter

Doe de helft van de boter in een kom en roer dit zacht. Schep er dan de kaas en de mosterd door. Verhit de rest van de boter en bak hierin de vissticks aan een kant mooi bruin. Draai ze dan om en bestrijk de bovenkant met het kaasmengsel. Laat de kaas smelten, terwijl de onderkant bruin bakt.

28 September:
Gehaktballen met appel en ui
Bloemkool
Gekookte aardappelen
Gehaktballen met appel en ui

500g gehakt (half om half),2 uien,2 el fijngehakte peterselie,1 ei,peper,zout,nootmuskaat,8 el paneermeel,50 gr.boter,2 appels

Maak de uien schoon, snijd 1 ui in ringen en snipper de andere heel fijn. Doe ge gesnipperde ui bij het gehakt samen met het ei, 4 eetlepels paneermeel, peterselie, nootmuskaat, wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar en vorm er 8 kleine, vrij platte ballen van. Wentel de gehaktballen door de rest van het paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballen mooi bruin en gaar. Haal ze dan uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Schil de appels, boor de klokhuizen en snijd de appels in plakken. Bak in het achter gebleven bakvet de appels en de ui-ringen mooi bruin. Leg op elke gehakt bal een plak appel en garneer met de uiringen.

29 September:
Witte bonenschotel
IJsbergsla

Witte bonenschotel:
300 gr.hamlappen,2 uien,50 gr.ontbijtspek,25 gr.margarine,1 1/2 blik witte bonen in tomatensaus,1 laurierblad,tijm,peper,zout

Snijd de hamlappen in blokjes.Bak het vlees met 2 kleingesneden uien en 50 gr.ontbijtspek in 25 gr.margarine bruin.Voeg de witte bonen in tomatensaus,1 laurierblad,tijm,peper en zout toe.Stoof het gerecht 20 minuten op een klein vuur.

30 September:
Champignonrijst
200 gr rijst,300 gr.varkenslapjes,50 gr.boter,1 ui,250 gr.champignons,zout,peper

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat zout en peper. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de rijst gaar is giet hen dan af en laat hem uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden. Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee. Schep dan de gare rijst door het ui-champignonmengsel. Breng het op smaak met peper en zout.

Met dank aan Marianneke

Bron: de low-budget keuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 01-09-2006
Hits: 2719
Categorie: 
Low-Budget Maandmenu's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig