Volg ons via
 
 

Lowbudget maandmenu Augustus 2008

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

1 Augustus
  • Gazpacho
  • Belegde broodjes
Gazpacho

1 ltr.tomatensap,1 teentje knoflook,1/2 komkommer,1 groene paprika,4 augurken,1 citroen,peper,zout,1 bekertje zure room

Meng 1 ltr.tomatensap met 1 uitgeperst teentje knoflook,1/2 geraspte komkommer,1 in blokjes gesneden groene paprika,4 kleingesneden augurken,het sap van 1 citroen,peper en zout.Laat het mengsel goed koud worden.Verdeel de soep over kommen en schep in iedere kom 1 el zure room.

2 Augustus
  • Zwitserse karbonade
  • Boontjes
  • Aardappelen
Zwitserse karbonade

4 ribkarbonades,peper,zout,50 gr.margarine,2 plakken ham,2 plakken kaas

Bestrooi 4 ribkarbonades met peper en zout en bak ze in 50 gr.margarine in 15 minuten gaar.Leg op iedere karbonade 1/2 plak ham en 1/2 plak kaas.Laat de kaas met de deksel op de pan smelten.

3 Augustus
  • Verse worst
  • Bloemkool met piccalillysaus
  • Aardappelen
Bloemkool met piccalillysaus

1 bloemkool,zout,4 el piccalilly,1 bekertje zure room,peper

Maak de bloemkool schoon en kook hem in water met zout in 20 minuten gaar.Verwarm 4 el piccalilly en roer er 1 bekertje zure room door.Warm de saus goed door en maak hem op smaak met peper.

4 Augustus
  • Babi Ketjap Pedis
  • Sperziebonen
  • Rijst
Babi ketjap pedis

500g hamlappen,3 uien,3 teentjes knoflook,3 rode pepers,2 tl djahepoeder,peper,zout,nootmuskaat,1 dl ketjap manis,water,3 el olie


Snij het vlees in blokjes en bestrooi het met wat peper en zout. Pel de uien en knoflookteentjes en hak ze fijn. Was de pepers, snijd ze in de lengte door, haal de zaadjes eruit en snijd ze heel fijn. Roer in een kom de uien, knoflook, pepers, djahepoeder, peper, zout en nootmuskaat door elkaar. Leg hierin het vlees, schep het goed door elkaar en laat het 30 minuten marineren. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees eventjes. Voeg dan de ketjap en een scheutje water toe. Laat het vlees 20 minuten zachtjes stoven.

5 Augustus
  • Scholfilet met spekjes
  • Doperwtjes
  • Gebakken aardappelen
Scholfilet met spekjes

16 scholfilets,zout,peper,2 el citroensap,3 el bloem,50 gr.boter,150 gr.doorregen rookspek,1 citroen,enkele toefjes peterselie 

Bestrooi de scholfilets met wat zout en peper,besprenkel ze met het citroensap en bestuif ze met de bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de in blokjes gesneden spek uit tot ze bruin en krokant zijn. Haal het spek met een schuimspaan uit de pan en houd het apart. Bak de scholfilets in het mengsel van bakboter en spekvet aan beide zijden bruin en gaar in circa 5 minuten. Leg de scholfilets op een schaal en houd ze warm. Doe het spek terug in de pan en laat de blokjes opnieuw warm worden. Bestrooi de scholfilets met de toefjes peterselie.

6 Augustus
  • Aardappelschotel
  • Courgettesla met tomaat,knoflook en olijven
Aardappelschotel

1 kg aardappelen,200 gr.ham,peper,50 gr.geraspte kaas,1 bekertje zure room,1 ei

Kook 1 kg geschilde aardappelen 20 minuten,giet ze af en snijd ze in plakken.Leg de aardappelplakken laag om laag met 200 gr.in blokjes gesneden ham in een ovenvaste schaal.Roer peper,50 gr.geraspte kaas,1 bekertje zure room en 1 ei door elkaar.Giet dit over de aardappelen.Zet de schaal 25 minuten in een hete oven 200C.

7 Augustus
  • Bleekselderij-kaassalade
  • Stokbrood
Bleekselderij-kaassalade

3 stengels bleekselderij,1 komkommer,100 gr.rozijnen,200 gr.jonge kaas,1/2 dl yoghurt,peper,zout,1 ui,1 teentje knoflook,2 el gehakte bieslook 

Wel de rozijnen in een kom met warm water en laat ze dan uitlekken. Maak de bleekselderij schoon, rasp deze en doe deze in een schaal. Was de komkommer, rasp deze en meng de geraspte komkommer met de rozijnen en kaas door de bleekselderij. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze heel fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng er de ui, knoflook, bieslook, wat peper en zout door. Schep het yoghurtsausje door de salade.

8 Augustus
  • Baklappen
  • Spitskool met paprika
  • Aardappelen
Spitskool met paprika

1 kg spitskool,1 ui,1 paprika,20 gr.margarine,1 dl tomatensap

Schaaf 1 kg spitskool fijn.Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden paprika in 20 gr.margarine.Voeg de kool,1 dl tomatensap en wat zout toe.Stoof de kool in 15 minuten gaar.

9 Augustus
  • Rookworstspiezen
  • Kropsla
  • Patates frites
Rookworstspiezen

1 kleine rookworst,4 tomaten,1 paprika,1 ui,100 gr.champignons,citroensap

Snijd de rookworst in dikke plakken.Snijd 4 tomaten in parten en 1 paprika en 1 ui in stukken.Besprenkel 100 gr.gewassen champignons met wat citroensap.Rijg alles om en om aan spiezen en leg deze 8 minuten op de barcecue of onder de grill.

10 Augustus
  • Schouderkarbonade met ketjap
  • Savooiekool
  • Aardappelen
Savooiekool

1 kg savooiekool,zout,1 sinaasappel,1 el maizena,1/2 bekertje zure room

Schaaf 1 kg savooiekool fijn en kook de groente in weinig water met zout in 20 minuten gaar.Roer het sap van 1 sinaasappel en 1 el maizena door 1/2 bekertje zure room.Roer dit door de kool en warm het geheel goed door.

11 Augustus
  • Rijstschotel
  • Gemengde salade
Rijstschotel

1 ui, 2 el olie, 300 gr.rijst, 7 dl bouillon, tomatenketchup, peper, 4 schnitzels, 50 gr.margarine, geraspte kaas

Fruit 1 kleingesneden ui in 2 el olie.Bak 300 gr.gewassen rijst mee.Giet er 7 dl bouillon bij en kook de rijst in 25 minuten gaar.Maak de rijst op smaak met tomatenketchup en peper.Bak 4 schnitzels in 50 gr.margarine bruin en gaar,leg ze op de rijst en strooi er geraspte kaas over.

12 Augustus
  • Kippensoep speciaal
  • Spekpannenkoeken
Kippensoep speciaal

100 gr.ham,25 gr.margarine,1 prei,100 gr.champignons,1 pakje kippensoep

Bak 100 gr.in blokjes gesneden ham in 25 gr.margarine.Voeg 1 in ringen gesneden prei en 100 gr.in plakken gesneden champignons toe.Maak 1 pakje kippensoep klaar volgens de gebruiksaanwijzing en schep het preimengsel er door.

13 Augustus
  • Rosbief
  • Worteltjes
  • Aardappelkroketten
  • IJs met bessen
IJs met bessen

500 gr.rode bessen,1 zakje vanillesuiker,suiker,1/2 ltr.vanille-ijs,bessenjenever of rode limonade

Ris 500 gr.rode bessen.Bestrooi ze met 1 zakje vanillesuiker en suiker naar smaak en laat ze 1 uur op een koele plaats staan.Verdeel de bessen over 4 schaaltjes en leg er een plakje vanille-ijs op.Giet er wat bessenjenever of rode limonade over.

14 Augustus
  • Waldorfsalade
  • Volkorenbrood
Waldorfsalade

300 gr.kipfilet,2 dl bouillon,1/2 struik bleekselderij,1 appel,trosje druiven,3 el slasaus,1 el citroensap,peper,50 gr.walnoten

Kook 300 gr.kipfilet 10 minuten in 2 dl bouillon en snijd het vlees in dunne reepjes.Snijd 1/2 struik bleekselderij klein.Snijd 1 geschilde appel in blokjes.Halveer de druiven.Maak een sausje van 3 el slasaus,1 el citroensap en peper.Meng alle ingredienten en strooi 50 gr.gehakte walnoten over de salade.

15 Augustus
  • Paprikasoep
  • Saucijzen
  • Bloemkool
  • Aardappelen
Paprikasoep

50 gr.mager rookspek,1 ui,1/2 rode en 1/2 groene paprika,2 el bloem,7 1/2 dl bouillon,peterselie

Bak 50 gr.in blokjes gesneden mager rookspek uit.Bak 1 kleingesneden ui,1/2 rode en 1/2 groene kleingesneden paprika 10 minuten mee.Strooi er 2 el bloem over en warm dit goed door.Giet er bij gedeelten en onder goed roeren 7 1/2 dl bouillon bij en kook de soep 5 minuten.Strooi er wat kleingesneden peterselie over.

16 Augustus
  • Tartaartjes
  • Aubergines
  • Aardappelen
  • Perziken met room
Perziken met room

4 perziken,1 sinaasappel,1 bekertje zure,25 gr.geschaafde amandelen

Schil 4 perziken,halveer ze en verwijder de pitten.Verdeel de helften over 4 schaaltjes.Rasp een deel van de schil van een schoongeboende sinaasappel af.Pers de sinaasappel uit.Roer 1 bekertje zure room los met wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.Verdeel de room over de perziken en strooi er geroosterde geschaafde amandelen over.

17 Augustus
  • Witte bonenmaal
  • Sperziebonen
Witte bonenmaal

1 ui,15 gr.margarine,2 blikken witte bonen in tomatensaus,100 gr.ontbijtspek,50 gr.geraspte kaas,oregano

Fruit 1 kleingesneden ui in 15 gr.margarine.Voeg 2 blikken witte bonen in tomatensaus toe en warm ze goed door.Bak 100 gr.ontbijtspek bruin en meng het door de bonen.Strooi er 50 gr.geraspte kaas en wat oregano over en laat de kaas onder de grill kleuren.

18 Augustus
  • Gehaktkerriesaus
  • Kropsla
  • Rijst
Gehaktkerriesaus

1 ui,1 el kerrie,15 gr.margarine,200 gr.gehakt,3 el bloem,4 dl bouillon,1 dl koffieroom

Fruit 1 kleingesneden ui met 1 el kerrie in 15 gr.margarine.Voeg 200 gr.gehakt toe en bak dit rul en gaar.Strooi er de bloem over en warm dit goed door. Giet er bij gedeelten,onder goed roeren 4 dl bouillon en 1 dl koffieroom bij.Warm de saus goed door.

19 Augustus
  • Gemarineerde karbonades
  • Sperziebonen
  • Gebakken aardappelen
Gemarineerde karbonades

3 el olie,2 el azijn,3 el ketjap,1 teentje knoflook,mespuntje sambal,mespuntje gemberpoeder,4 karbonades,60 gr.margarine

Maak een marinade van 3 el olie,2 el azijn,3 el ketjap, 1 uitgeperst teentje knoflook,mespuntje sambal en een mespuntje gemberpoeder.Leg 4 karbonades 1 uur op een koele plaats in de marinade.Dep het vlees droog en bak de karbonades in 60 gr.margarine gaar en bruin.

20 Augustus
  • Braadworst
  • Broccoli met gekookt ei
  • Aardappelen
  • Koude kersensoep
Koude kersensoep

500 gr.kersen,sinaasappelschil,2 el griesmeel,suiker,lange vingers

Kook 500 gr.ontpitte kersen 10 minuten in 6 dl water met een stuk gewassen sinaasappelschil.Verwijder de schil en strooi 2 el griesmeel over de kersen.Kook de kersen onder af en toe roeren 5 minuten.Maak de soep op smaak met wat suiker.Laat de soep afkoelen en geef er lange vingers bij.

21 Augustus
  • Snijbonen-maaltijdsoep
  • Roggebrood met kaas
Snijbonen-maaltijdsoep

100 gr.mager rookspek,1 ui,1 ltr.bouillon,400 gr.snijbonen,1 blik witte bonen,250 gr.tomaten,peper,peterselie

Bak 100 gr.in blokjes gesneden mager rookspek uit.Fruit 1 kleingesneden ui mee.Voeg 1 ltr.bouillon en 400 gr.gesneden snijbonen toe en kook dit 10 minuten.Voeg 1 blik witte bonen en 250 gr.in parten gesneden tomaten toe en kook de soep nog 10 minuten.Maak de soep op smaak met peper en kleingesneden peterselie.

22 Augustus
  • Gehaktballetjes
  • Courgettes met tomaat
  • Romige spaghetti
Romige spaghetti

300 gr.spaghetti,zout,75 gr.romige kruidenkaas (b.v. Boursin),melk,peterselie

Kook 300 gr.spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar.Verwarm 75 gr.romige kruidenkaas met wat melk.Meng het kaasmengsel en royaal kleingesneden peterselie door de spaghetti.

23 Augustus
  • Visovenschotel
  • Worteltjes
  • Aardappelpuree
Visovenschotel

500 gr.kabeljauwfilet,2 uien,2 tomaten,1 dl bouillon, 1 citroen,peper,zout

Leg 500 gr.kabeljauwfilet in een ovenvaste schaal.Dek de vis af met 2 in ringen gesneden uien en 2 in plakken gesneden tomaten.Giet er 1 dl bouillon en het sap van 1 citroen over.Strooi er peper en zout over en zet de schaal 25 minuten in een hete oven 200C.

24 Augustus
  • Stoofpot
  • Prei
  • Aardappelen
Stoofpot

400 gr.hacheevlees,30 gr.margarine,4 dl tomatensap,1/2 tl basilicum,1 el azijn,1 ui,2 kruidnagels,peper en zout,bloem

Bak 400 gr.hacheevlees in 30 gr.margarine bruin.Voeg 4 dl tomatensap,1/2 tl basilicum,1 el azijn en 1 ui met 2 kruidnagels erin,peper en zout toe.Stoof het vlees in 1 1/2 uur gaar.Verwijder de ui en bind het vocht met wat aangemengde bloem.

25 Augustus
  • Vissoep
  • Stokbrood
Vissoep

1 ui,1 teentje knoflook,15 gr.margarine,400 gr.soepgroenten,2 tomaten,3 aardappelen,300 gr.visfilet,1 1/2 bouillon,peper,zout,tomatenketchup,bieslook

Fruit 1 kleingesneden ui met 1 kleingesneden teentje knoflook in 15 gr.margarine.Bak 400 gr.soepgroenten kort mee.Voeg 2 in parten gesneden tomaten,3 in blokjes gesneden aardappelen,300 gr.visfilet en 1 1/2 ltr.bouillon toe.Kook de soep 20 minuten.Maak de soep op smaak met peper,zout,tomatenketchup en kleingeknipte bieslook.

26 Augustus
  • Baklappen met champignons
  • Bloemkool
  • Aardappelen
Baklappen met champignons

400 gr.baklap,peper,zout,50 gr.margarine,1 ui,15 gr.margarine,200 gr.champignons,peterselie

Bestrooi 400 gr.baklap met peper en zout en bak het vlees in 50 gr.margarine in 8 minuten bruin.Fruit ondertussen 1 kleingesneden ui in 15 gr.margarine. Voeg 200 gr.in plakken gesneden champignons toe. Strooi er peper,zout en 2 el kleingesneden peterselie over.Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en schep de champignons erop.

27 Augustus
  • Gehaktbal
  • Spitskool met karwijzaad
  • Aardappelen
Spitskool met karwijzaad

20 gr.margarine,1 kg spitskool,1 tl karwijzaad,peper, zout

Verwarm de margarine.Voeg 1 kg gesneden spitskool,1 tl karwijzaad,peper en zout toe.Smoor de kool in 20 minuten gaar.

28 Augustus
  • Karbonaadjes
  • Gemengde salade
  • Gebakken aardappelen
Gebakken aardappelen

1 1/4 kg aardappelen,50 gr.ontbijtspek,1 ui,1 paprika, 60 gr.margarine,zout

Kook de geschilde aardappelen 15 minuten.Laat ze afkoelen en snijd ze in plakken.Bak 50 gr.ontbijtspek bruin.Bak 1 in ringen gesneden ui en 1 in blokjes gesneden paprika mee.Houd dit mengsel apart.Bak de aardappelen bruin.Schep het spekmengsel erdoor en maak het geheel op smaak met zout.

29 Augustus
  • Kaassalade
  • Volkorenbrood
Kaassalade

100 gr.jong belegen kaas,100 gr.boterhamworst,1/2 komkommer,4 tomaten,4 augurken,4 el slasaus,1 el azijn,1 tl mosterd

Snijd 100 gr.jong belegen kaas,100 gr.boterhamworst en 1/2 komkommer in blokjes.Snijd 4 tomaten in parten en 4 augurken in plakjes.Maak een sausje van 4 el slasaus,1 el azijn en 1 tl mosterd.Meng alles door elkaar.

30 Augustus
  • Japans varkensvlees
  • Gestoofde bamigroenten
  • Gebakken rijst
Japans varkensvlees

500 gr.hamlappen,peper,zout,bloem,50 gr.margarine,1 el gember,1 ui,2 el ketjap,1 el azijn

Snijd 500 gr.hamlappen in reepjes en bestrooi ze met peper,zout en bloem.Bak het vlees in 50 gr.margarine snel bruin.Voeg 1 el kleingesneden gember,1 in ringen gesneden ui,2 el ketjap en 1 el azijn toe.Stoof het vlees nog 5 minuten.

31 Augustus
  • Aardappeltaart
  • Sla
1kg aardappelen,100 gr.spekblokjes,500 gr.uien,zout,peper,paprikapoeder,125 gr.bloem,4 eieren,1 dl melk

Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in plakjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes beetgaar. Giet ze dan af. Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen. Bak in een pan de spekblokjes uit, voeg de uiringen toe en bak deze goudbruin. Doe dan de aardappelplakjes erbij, bak deze even mee en strooi er zout, peper en paprikapoeder over. Klop in een kom de eieren los en roer er de bloem em de melk door. Vet een ovenschaal in en schep hierin het aardappel - uien mengsel. Giet hier het beslag over. Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Lekker met sla.

Dit maandmenu komt van Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-07-2008
Hits: 4523
Categorie: 
Low-Budget Maandmenu's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig