Volg ons via
 
 

Sla schoonmaken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Verwijder eerst de grove buitenste bladeren. Maak dan de bladeren van de krop los of verwijder het worteltje en was de bladeren in ruim water. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet of slinger ze droog in een sla centrifuge. Scheur grote bladeren in stukken en verwijder de harde nerven. Sommige sla soorten zoals ijsbergsla en rode sla (radicchio) worden in reepjes gesneden. Maak sla niet te lang van tevoren schoon, want dan gaan vitaminen sneller verloren. Voeg een eventuele dressing pas vlak voor het serveren toe. Anders gaat bij de stevige soorten de stevige structuur verloren en de zachte soorten hebben de neiging drassig te worden.

 

 

Met dank aan Marion

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-03-2005
Hits: 6474
Categorie: 
Kooktechnieken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen