Volg ons via
 
 

Eieren, barsten voorkomen en makkelijk pellen

Eieren | Tips om barsten te voorkomen en eieren eenvoudiger te pellen.

Een bekend foefje om het uitlopen van het ei bij een barst in de schaal te voorkomen is wat zout of azijn aan het kookwater toe te voegen. 

Nog beter is het natuurlijk zo’n barst te voorkomen. Dat kun je doen door de schaal aan de bolle kant met een eierprikker of speld in te prikken.

Als je de eieren na het koken laat schrikken (even onder de koude kraan houden) laten ze zich stukken makkelijker pellen.

Met dank aan Marianneke

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
elly (Gast)
Geplaatst op 31-03-2012 om 11:53

je kan ook als je eieren kookt met koud water

een lucifer in het water doen

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-11-2007
Hits: 3619
Categorie: 
Eten & Drinken, Pasen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
eieren, barst ei, pellen ei, azijn, ei, schrikken
Gerelateerde artikelen