Volg ons via
 

Mihoen met zalm en shiitake

Mihoen met zalm en shiitake | Vis recept voor het wokken van mihoen met zalm en shiitake paddestoelen.

Dit is een vis recept voor het wokken van mihoen met zalm en shii-take

Ingrediënten

400 g zalmfilet
1 Chinese kool
Woksaus Knoflook Koriander
200 g shiitake paddestoelen
Olie
1 pak Mihoen 
2 eetlepels Ketjap Manis 
Gebakken uitjes 

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of Ketjap Manis) aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Snijd de zalmfilet in blokjes van ca. 4 cm. Snijd de kool in reepjes. Maak de shii-take schoon en halveer ze.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de visblokjes in ca. 3 minuten voorzichtig gaar. Haal ze uit de wok en houd ze warm. Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur. Laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de koolreepjes en de shii-take 5 minuten. Voeg de mihoen, de visblokjes, de ketjap en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten. 

Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat gebakken uitjes.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 27-04-2005
Hits: 4940
Categorie: 
Vis recepten, Roerbakken en Wokken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
zalm, shiitake, paddestoelen, vis recept, wok recept, wokken, zalm recept