Dit is een sinterklaas recept voor taai taai.
Ingrediënten
250 gram bloem
100 gram honing
1 eetlepel stroop
½ theelepel zout
½ theelepel potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd)
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemalen anijs
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door.
Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door. Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg. Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van in een koekplank. Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven in circa 25 minuten lichtbruin.
Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.
Met dank aan yvon
Neem voor sinterklaas-ideeën eens een kijkje op www.overkinderen.nl
Toon meer reacties...