Volg ons via
 

Natte cake (Islak Kek)

Natte cake | cake recept voor het bakken van Islak Kek

Dit is een recept voor Islak Kek. Ga je deze natte cake bakken dan ga je als volgt te werk.

Ingredienten

3 eieren
200 gr. rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
± 250 ml melk
± 200 ml olie
2 eetlepels cacaopoeder
150 gr meel
1 zakje bakpoeder
100 gr. gemalen kokos 

Bereidingswijze

Doe de eieren, de suiker en het vanillesuiker in een kom en meng het met de mixer tot een romige massa. Voeg er vervolgens de melk, de olie en het cacaopoeder aan toe en meng alles goed door elkaar. Doe van dit beslag 250 gram in een kom en bewaar deze apart. Voeg aan het overgebleven beslag het meel en het bakpoeder toe en roer het goed door elkaar. 

Doe het cakebeslag in een ingevette ovenschaal en bak het in een voorverwarmde oven op 170 graden, ongeveer drie kwartier. Haal de gebakken cake uit de oven, laat het even afkoelen en snij het daarna in de schaal in blokjes. 

Verdeel het beslag dat apart was gezet met behulp van een lepel over de hele cake. Bestrooi als laatste de cake royaal met gemalen kokos en laat het in de koelkast verder afkoelen. De natte cake is klaar om geserveerd te worden. 

Met dank aan Vonnie

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 15-01-2006
Hits: 10642
Categorie: 
Cake
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
natte cake, cake bakken, islak kek, cake recept