Groente bereiden
Groente bereiden | kookles voor het koken van groente met behoud van vitamines.
Het lijkt allemaal zo simpel als je ouders het nog voor je doen, maar als je als student op kamers gaat, valt het koken in werkelijkheid nog wel eens tegen. Iets eenvoudigs als het bereiden van groente bijvoorbeeld, kan plotseling op hogere wiskunde gaan lijken. Lang leve internet. Hieronder staan wat do's en don'ts voor het bereiden van groente:
- Maak groenten kort voor gebruik altijd goed schoon.
- Was de groente in haar geheel en snijd ze daarna fijn.
- Laat groenten niet fijn gesneden in het water staan, want als ze te lang in water staan, gaat de vitamine C, die ruim aanwezig is in groenten, verloren.
- Zet groenten met weinig water en een snufje zout op het vuur en verwarm deze tot het kookpunt.
- Laat groenten niet koken, want dit gaan ten koste van de vitamientjes
- Giet de groenten zonodig af
- Stoof eventueel de groenten op met wat boter
- Voeg naar smaak nootmuskaat, peper, azijn, suiker en/of peterselie toe
- Toe aan het echte werk? Neem hier een kijkje bij onze recepten.
Je vraag niet beantwoord?
Stel je vraag dan op onze
vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig
en inloggen is niet vereist!
Toon meer reacties...
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Interessante artikelen