Volg ons via
 

Lasagne met ansjovis

Lasagne met ansjovis | eenvoudig lasagne recept om zelf te maken.

Dit is een eenvoudig recept voor lasagne met ansjovis.

Ingrediënten

8 ansjovisfilets (blik )
2 dl melk
12 velletjes lasagne (Groen)
175 gr Mozzarellakaas
600 gr tomaten
125 gr geraspte gruyèrekaas
15 gr boter

Voor de saus:
40 gr boter
40 gr bloem 
1/2 l melk
nootmuskaat 
peper
zout 

Bereidingswijze

Leg de ansjovisfilets gedurende 30 minuten in koude melk om te ontzouten. Kook de velletjes lasagne +/- 8 minuten met niet meer dan 4 tegelijk (zie voor de kooktijd ook de gebruiksaanwijzing op de verpakking). Leg de lasagne naast elkaar op een vochtige theedoek. Snijd de mozarellakaas in dunne plakken. Ontvel de tomaten. Verwijder het zaad en snijd de tomaat in stukjes. Laat de ansjovis uitlekken en hak hem fijn. Schep de ansjovis door de tomaten. 

Maak van boter, bloem en melk door middel van een roux een gebonden saus. Voeg nootmuskaat toe en breng de saus op smaak met peper en zout. 

Wrijf een ovenvaste (rechthoekige ) schotel in met boter. Leg op de bodem velletjes lasagne naast elkaar. Bestrijk deze met een laagje saus en strooi er 2 lepels gruyèrekaas over. Leg hierop enkele plakjes mozzarella en verdeel er een deel van het tomatenmengsel over. Begin dan weer met velletjes lasagne en herhaal de laagjes tot alles op is. Eindig met een laagje lasagne. Strooi er de rest van de guyèrekaas over. Leg hier en daar een klontje boter. 

Laat de lasagne in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden in +/- 30 minuten goudbruin kleuren. Hierbij kun je ook gewoon de hollandse kaas gebruiken.

Meer lasagne recepten vind je hier.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 24-05-2006
Hits: 4158
Categorie: 
Pasta
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
lasagne met ansjovis, lasagne recept, eenvoudig lasagne maken, lasagne, ansjovis, roux