Kaneelbrood met rozijnen gezond alternatief | Bereid met olijfolie, karnemelk en minder suiker.
Eerder al maakten we een heerlijk zoet en zacht kaneelbrood. Zie hier het eerste recept. In een poging om dit lekkere brood wat gezonder te maken, heb ik wat aan het recept gesleuteld. Melk is vervangen door karnemelk, wat iets minder vet is en beter wordt verdragen door mensen met een lactose intolerantie. Boter is gedeeltelijk vervangen door olijfolie, dus gezondere vetten. En de hoeveelheid suiker heb ik met 20 gram omlaag gebracht.
Ingrediënten
335 gram tarwebloem
125 ml karnemelk
75 ml water
50 gram suiker
Scheutje honing
20 gram boter
20 gram olijfolie
1 ei
1 theelepel Kaneel
2 gram zout
5 gram gist (gedroogde)
75 gram gewelde rozijnen
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten met uitzondering van de gedroogde gist en rozijnen in de bak van de broodbakmachine. Doe de gist en de rozijnen in de daarvoor bestemde vakjes en zet de broodbakmachine aan op het gewone programma met rozijnen.
Als je geen honing in huis hebt, kun je ook witte basterdsuiker gebruiken in plaats van gewone suiker en honing.
Ik heb een Panasonic SD-ZB2502 en heb programma 3 basic raisin gebruikt. Dit programma duurt 4 uur.
Het resultaat ruikt heerlijk! De korst is wat knapperiger dan die van het brood dat we eerder maken. Van binnen is het brood heerlijk zacht. De smaak is goed, maar een stuk minder zoet dan het eerdere brood. Ook missen we de kaneelsmaak een beetje, dus wat extra kaneel mag zeker!
Broodbakmachine kopen:
Als je nog geen broodbakmachine hebt, dan vind je hieronder aanbiedingen van de online specialist in broodbakmachines. Deze webshop levert betrouwbaar, heeft een groot assortiment en goede prijzen. Neem snel een kijkje als je op zoek bent naar een goede broodbakmachine.

En zo ziet het er dan uit:

Toon meer reacties...