Volg ons via
 

Erwtensoep

Erwtensoep | een recept voor erwtensoep die altijd lukt.

Een recept voor erwtensoep die altijd lukt!

Ingrediënten

500 gr. spliterwten
500gr. ribjes
1 eetl. zout
peper
1 laurierblaadje
2 uien
1 winterpeen (ong. 200 gr.)
1/2 knolselderij (ong. 400 gr.)
2 dunne preien
1 rookworst à 250 gr.
selderij

Bereidingswijze

In een vergiet de spliterwten wassen. In een grote pan de spliterwten, ribjes en 2 liter water doen. Zout, peper en laurierblaadje toevoegen. Op matig hoog vuur aan de kook brengen. Ca. 15 minuten zachtjes laten koken.

Intussen uien pellen en snipperen. Wortel en knolselderij schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Preien schoonmaken en in ringen snijden. Nu de soep afschuimen. Ui, wortel, knolselderij en prei aan de soep toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en de soep nog ca. 1/2 uur zachtjes koken. Af en toe doorroeren. 

Rookworst toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes mee verwarmen. Ribjes en rookworst uit de soep nemen. Laurierblaadje verwijderen. Ribjes van de botten ontdoen en in stukjes snijden. Rookworst in plakjes snijden. Vlees en worst weer door de soep roeren. 

Tenslotte 2 handjesvol selderij erbij doen (bijv. ingevroren selderij).

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 13-02-2007
Hits: 7670
Categorie: 
Soep
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
erwtensoep, recept erwtensoep, snert, spliterwten, ribjes, rookworst, selderij