Stamppot rauwe andijvie | Recept voor andijvie stamppot.
Stamppot rauwe andijvie
Ingrediënten
1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel)
800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie
250 gram gerookte spekreepjes
2 dl warme melk (om de stamppot wat smeuïger te maken)
300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar of Old Amsterdam is lekker)
Mosterd naar smaak
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereidingswijze
Aardappels schillen en de andijvie goed wassen. Aardappels koken en daarna afgieten en fijnstampen. Het kookvocht kan evt. ook gebruikt worden om de stamppot wat smeuïger te maken, als je geen melk wilt gebruiken. Ondertussen de spekjes uitbakken. Samen met het bakvocht, de andijvie en de kaas door de aardappelen roeren. Vervolgens de hele stamppot op smaak brengen met mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
Serveertips
Lekker met speklappen, een gehaktbal of een rookworst.Je kunt ook nog rauwe fijngesnipperde ui toevoegen of de ui aanfruiten als je niet van rauwe ui houdt.Mensen die geen varkensvlees eten, kunnen i.p.v. de spekjes ook geroosterde cashewnoten gebruiken
bron: www.oudwest.amsterdam.nl
Toon meer reacties...