Volg ons via
 

Avocadosalade met garnalen en waterkers

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Avocadosalade met garnalen en waterkers (voor 2 personen)
Voedingswaarde per portie: 430 Kcal

Ingrediënten:
350 gram vastkokende aardappelen
Sap van 2 citroenen 2 el extra vergine olijfolie
Verse zwarte peper
1 teentje knoflook
1 zakje fijngesneden waterkers (ca. 150 gram)
1 rijpe avocado
2 lente-uitjes
175 gram garnalen

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze in circa. 25 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen totdat ze lauwwarm zijn. Vervolgens snijd je de aardappelen in grove stukken en doe ze in een grote kom. Besprenkel ze met het sap van een citroen en een eetlepel extra vergine olijfolie. Bestrooi daarna royaal met verse zwarte peper en pers een knoflookteentje erboven uit. Schep het voorzichtig om.

Was de waterkers en laat deze goed uitlekken. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd hem in dikke plakken. Besprenkel deze met wat citroensap en doe ze in de kom met de aardappelen.

Snijd de lente-uitjes fijn en voeg ze, samen met de waterkers en de garnalen, aan de salade toe. Breng de salade op smaak met peper, de rest van het citroensap en 1 el extra vergine olijfolie.

Bron: Gezondheidsnet

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 12-01-2008
Hits: 2200
Categorie: 
Salades
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
aardappels, knoflook, lente uitjes