Volg ons via
 

39-ste KC-recept van Kristel: zuurkooltaartje

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Zuurkooltaartje

Ingrediënten:

5 plakjes bladerdeeg
bloem
100 gram schouderham (dikke plakken)
1 pak zuurkool 500 gram
4 scharreleieren
125 ml slagroom
peper/zout
75 gram geraspte kaas

Extra nodig:
Taartvorm

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap ongeveer 30 cm doorsnede (bestuif je werkblad eerst met bloem).
Bekleed de vorm met bakpapier en leg er daarna het deeg op.
Snijd de ham in blokjes en doe ze door de uitgelekte zuurkool. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

Klop de eieren met de slagroom, peper en zout en schenk het in de taartvorm. Strooi de geraspte kaas er overheen.
Bak de taart in de oven ongeveer 35 minuten.
Laat hem even rusten (10 minuten), snijd hem in punten en maak er een lekkere salade bij.

Variaties:
Mijn variatie is dat ik gekruide zuurkool neem, er reepjes rode paprika aan toe voeg en pittige paprikapoeder.
Je kunt ook geruld gehakt gebruiken, spek, stukjes kip, ananas, rookworst, paprika, banaan etc.
De slagroom kun je vervangen door crème fraiche.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 25-05-2008
Hits: 2201
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
kookclub, hartige taart, , ham, slagroom, geraspte kaas, taartvorm, oven