Volg ons via
 

42e KC-recept van Kaatjestruik: spaghetti met asperges

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Spaghetti met asperges 

Ingrediënten:
500 gram volkoren spaghetti (die heeft een stevigere beet)
1 kg witte of groene asperges (of een combi)
300 gram verse kaas (ricotta)
150 gram geraspte parmazaanse kaas
3 eieren
1 scheut groentebouillon
100 gram boter
1 scheut olijfolie
Peper
Zout

Bereiding:
Kook de pasta volgens het pak -1 minuut. Maak de asperges schoon, de witte schillen, de groene alleen de onderkant eraf, en snijd ze in stukjes. Roer de ricotta glad met de olijfolie en peper en zout. laat de pasta uitlekken en meng met de helft van de parmazaan en een klont boter.

Schep een laagje pasta in een beboterde ovenschaal. Bedek het met verse kaas en asperges, herhaal tot alles op is.

Eindig met pasta. Klop de eieren los met parmezaanse kaas, wat peper en zout en giet het over de pasta. bak ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden.

Je kunt er desgewenst ook gebakken blokjes kip, of ham aan toe voegen.
Je kunt dit al in de ochtend klaarmaken en in de koelkast zetten. Bak het dan af in een niet voorverwarmde oven, ongeveer 25 minuten.

Wij zijn allemaal heel dol op dit gerecht. Als je het iets pittiger wil kun je zelf nog wat peper toevoegen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-08-2008
Hits: 2511
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
kookclub, pasta, ovenschaal, oven, kaas, kip, ham