Verras je valentijn op valentijnsdag met een romantisch diner voor twee. Met dit recept voor varkensoester met sinaasappel zit je zeker goed.
Ingrediënten
- 2 varkensoesters
- 125 gram oesterzwammen
- 1 sjalotje
- 1 handsinaasappel (liefst bloedsinaasappel)
- 1 perssinaasappel
- Crème fraîche
- Honing en/of scheutje zoete witte wijn
- Olijfolie
- (Room)boter
- Zoet paprikapoeder
- Roze peperbessen
- Tijm
- Zout
Bereidingswijze
Leg het vlees uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de oesterzwammen in plakjes. Snijd het sjalotje in dunne ringetjes. Schil de handsinaasappel dik af en snijd de partjes tussen de witte vliesjes uit (dit is een lastig werkje; gebruik een scherp mesje!). Pers de perssinaasappel uit.
Verhit wat olijfolie en een klontje (room)boter en fruit het sjalotje en de oesterzwammen zachtjes. Roer het sinaasappelsap er doorheen met wat zoet paprikapoeder. Laat even lekker sudderen. Kruid de varkensoesters met versgemalen roze peperbessen en tijm. Verhit in een andere pan nog wat (room)boter en bak de varkensoesters snel om en om. Bestrooi ze na het bakken eventueel nog met wat zout.
Laat het vlees onder aluminiumfolie even rusten. Roer door de saus wat crème fraîche, tot een mooie gebonden saus ontstaat, waarna de sinaasappelpartjes er doorheen geroerd worden. Nog even doorwarmen.
Voor Valentijndag mag het best een lekker zoet sausje worden, dus roer er wat zoete witte wijn en honing doorheen.
Eet smakelijk!
Toon meer reacties...