Volg ons via
 

Vleestaart, Australische meat pie

Vleestaart | een hartige taart recept voor een Australische meat pie.

Dit recept is voldoende van 1 Australische meat pie, vleestaart, voor 6 personen.

Ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg
1 gesnipperde ui
2 plakken bacon
750 gram gehakt
425 gram tomaten
250ml runderbouillon
60ml Worcestersaus saus
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels maizena aangemaakt met 2 eetlepels water tot een pasta 

Bereidingswijze

Taart

Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een lap zo groot als de vorm. Bedek de bodem van de taartvorm met het deeg, en prik er hier en daar met een vork gaatjes in. Dek het deeg af met bakpapier en daarop een steunvulling (bv droge bruine bronen of rijst). Bak dit ongeveer 10 minuten op 180 graden in de oven. Haal dan het papier met de steunvulling eraf en bak het in nog eens 10 minuten lichtbruin. Laat het deeg afkoelen en druk met de achterkant van de lepel er eventuele luchtbellen uit. 

Schep de koude vulling op de taartbodem, laat de rand vrij. Maak van het overgebleven bladerdeeg een lap iets groter dan de vorm. Smeer de randen in met losgeklopt ei. Leg het deeg over de vorm en druk het voorzichtig op de bodem. Maak twee sneetje bovenin het deeg om lucht te laten ontsnappen. Bestrijk het deeg met het logeklopt ei en bak het in de oven op 180 graden ongeveer 15 minuten zodat de bovenkant mooi bruin is. 

Vulling

Fruit de gesnipperde ui met de in stukjes gesneden bacon tot de ui glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het met behulp van een vork rul. Roer er de in stukjes gesneden tomaat door samen met de bouillon, ketchup en worcestersaus, laat dit voor ongeveer 25 minuten op matig vuur pruttelen tot het meeste vocht is verdwenen. Roer er het maizenapapje door en laat het al roerend indikken. Laat de vulling nu afkoelen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 11-09-2003
Hits: 13064
Categorie: 
Ovengerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
vleestaart, meat pie, australisch recept, hartige taart