Geen samenvatting aanwezig bij conversie.
Ingrediënten voor saté babi ketjap:
500 gr varkenshaas
partjes limoen (voor de garnering)
Ingrediënten voor de marinade:
1,5 dl ketjap
3 tot 4 tenen knoflook (uit de knijper)
3 el arachide-olie
50 gr fijngemalen pinda's
zout, peper
Ingrediënten voor de saus:
1 gesnipperde ui
2 tot 3 rode chilipepers (fijngemalen)
5 el ketjap
4 tot 6 el water
sap van 1 tot 2 limoenen of
sap van 1 citroen
50 gr grofgemalen pinda's
Bereidingswijze:
Veeg het vlees schoon. Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter of in repen van 1 centimeter breed en 5 centimeter lang. Doe in een ruime kom. Doe de ketjap voor de marinade in een kom en klop er de knoflook, olie en desgewenst de pinda's door. Breng op smaak met zout en peper. Giet de marinade over het vlees en laat minstens 1 uur marineren, waarbij u het vlees af en toe omschept. Week houten of bamboe satéstokjes circa 1 uur in koud water zodat deze later op de barbecue of onder de grill niet zullen aanbranden. Rijd drie of vier stukjes vlees aan elk geweekt satéstokje.
Maak de saus. Doe de ui, chilipepers, ketjap en water in een pan en breng aan de kook. Laat 4 tot 5 minuten zachtjes sudderen. Laat de saus iets afkoelen en schep er het limoen- of citroensap door. Schep vlak voor het serveren de gemalen pinda's door de saus.
Verwarm de barbecue of grill voor. Grilleer de satés 5 tot 8 minuten, waarbij u ze regelmatig omdraait, tot het vlees gaar is. Garneer met de partjes limoen en schep er wat saus over.
Toon meer reacties...