Geen samenvatting aanwezig bij conversie.
Ossenstaartsoep (een australisch recept)
Origineel wordt deze soep gemaakt van een kangaroestaart. Aangezien deze in Nederland niet verkrijgbaar zijn hebben we in dit recept gebruik gemaakt van een ossenstaart.
Ingrediënten voor de ossenstaartsoep:
1 stuk ossenstaart
1 grote winterwortel
2 stengels bleekselderij
1 grote prei
1 bosje bladselderij
1 grote ui
scheut olijfolie
100 gr boter
1 tl zwarte peper
1 tl zout
2 laurierblaadjes
water
peterselie
Bereidingswijze:
Verhit de oven voor tot 200 graden en smeer de ossenstaart in met olie. Zet deze in een braadblik in de oven tot hij rondom bruin is.
Was ondertussen de groente en snijd ze fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de gesneden ui tot hij glazig ziet. Voeg dan de rest van de groente toe en stoof deze op laag vuur ongeveer 10 minuten mee.
Leg vervolgens de staart op de groente en voeg er zoveel water aan toe dat de staart ongeveer 10 centimeter onder water is. Breng de soep aan de kook en temper dan het vuur. Kook het zolang tot het vlees makkelijk van het bot afkomt. Haal de staart uit de pan en pluk het gare vlees eraf en voeg die weer toe aan de soep. Voeg zout naar smaak toe en serveer deze soep met veel peterselie.
Toon meer reacties...