Volg ons via
 

Hartige taart met spek en ei

Hartige taart met spek en ei | australisch recept voor een hartige taart met bacon en eieren.

In de koloniale dagen van Australië was deze hartige taart met spek en ei een populair gerecht in de australische pubs. Het was makkelijk te maken, de ingrediënten eenvoudig te verkrijgen. Ook gaven velen er, door wat extra's toe te voegen, een persoonlijk tintje aan. 

Ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg
8 dikke plakken bacon
6 eieren
1 gesnipperde ui
zout en peper naar smaak 

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze op elkaar. Rol ze uit tot een grote lap. Bekleed een ingevette springvorm met de helft van het deeg. Snijd de plakken bacon in dunne reepjes en leg 1/3 op de bodem. Breek er 2 eieren over en 1/3 van de gesnipperde uien. Herhaal dit nog twee keer. Bedek de vorm met de rest van het deeg en smeer het in met wat melk. 

Zet het in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak het ongeveer 30 minuten. Check met een satéprikker of het ei gaar is (de prikker komt dan droog uit de taart). 

Serveertip

Je kunt deze taart warm of koud eten. 

Bereidingstip

Aan deze taart kun je nog van alles toevoegen, denk bijvoorbeeld aan paprika, tomaat, courgette of  kruiden als peterselie, cayennepeper etcetera. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 05-10-2003
Hits: 12297
Categorie: 
Ovengerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
hartige taart met spek en ei, hartige taart recept, spek, ei, bacon