Volg ons via
 
 

Wokken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bijna iedereen heeft er wel één in huis: een wokpan. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, dat wokken? Dat lees je hieronder:

Wokken doe je natuurlijk in een wok. Een wok is een pan die van oudsher van plaatstaal is gemaakt en een bolle bodem heeft. Er zijn tegenwoordig ook woks met een platte bodem en/of een antiaanbaklaag. Verder gebruik je bij het wokken olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie.

Snij voor het wokken alle ingrediënten in mooie kleine stukjes. Dit zorgt ervoor dat de bereidingstijd korter wordt. Zorg er altijd voor dat de wok goed heet is. Dit voorkomt namelijk het aanbakken. Bovendien worden de ingrediënten zo snel en gelijkmatig verhit, waardoor ze hun smaak en vitamines behouden.

Zet de wok op het allerhoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat deze begint te walmen. Doe een scheutje olie in de wok. De olie is binnen een paar seconden al heet.

Doe vervolgens je ingrediënten in de wok. Zorg ervoor dat je eerst de ingrediënten met de langste bereidingstijd toevoegt. Let ook goed op dat je niet teveel ingrediënten tegelijk toevoegt, want dit zorgt er namelijk voor dat de pan afkoelt. Wok je voor meerdere personen, wok dan de verschillende ingrediënten om de beurt en meng ze op het laatst nog even snel door elkaar.

Schep de gerechten tijdens het wokken voortdurend om. Dit kan met een grote schep of spatel.

Kijk in de supermarkt eens mij de speciale woksausjes en dergelijke. Dit kan je wokgerecht heerlijk af maken.

Veel succes!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-10-2003
Hits: 3453
Categorie: 
Kooklessen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen