Volg ons via
 
 

HHP TV aflevering 1 : Heerlijk water

Hoeveel vocht per dag | In deze tv-aflevering vertelt Diëtiste Mara Looij hoeveel je per dag moet drinken.

Heerlijk water 

Het menselijk lichaam kan ongeveer 30 dagen zonder voedsel, maar houdt het nog geen drie dagen uit zonder vocht. Vochtinname is belangrijk. Maar hoeveel vocht heb je nodig en tellen koffie, thee en frisdrank ook mee? En wat moet je doen als je het moeilijk vindt om aan de aanbevolen hoeveelheid vocht te komen? 

In deze HHP TV aflevering “Heerlijk water” vertelt Mara Looij, diëtiste bij DieetPlaneet, waarom water zo gezond voor je is, hoeveel je per dag moet drinken en hoe je water lekkerder kan maken zodat je ervoor zorgt dat je de aanbevolen hoeveelheid binnenkrijgt.

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.


Water is heel belangrijk voor je lichaam en dus gezond. Het heeft verschillende functies. Het is belangrijk voor de warmteregulatie en voor het vervoer van vitamines en mineralen door je lichaam. En om afvalstoffen af te voeren via je nieren.

Je hebt in elk geval 1,5 liter drinkvocht nodig per dag. En dan haal je ook nog een liter vocht uit je voedsel. En dat drinkvocht kan bestaan uit water, maar ook koffie, thee, sap. Alles telt eigenlijk mee voor de vochtinname, behalve alcohol.

Op korte termijn als je te weinig drinkt, kan je je duizelig gaan voelen en verward. Als je structureel te weinig drinkt, kan je nierschade oplopen.

Kraanwater in Nederland is goed. Maar je proeft wel verschil tussen verschillende locaties. Ook gefilterd water smaakt anders, iets minder hard. Er zijn mensen die het kraanwater in Nederland niet lekker vinden. De verschillen worden veroorzaakt door de hoeveelheid kalk in het water.

Als de smaak van kraanwater je tegenhoudt om het te drinken dan zijn er alternatieven zoals gefilterd water, bronwater of citroen, munt of komkommer toe te voegen aan je gewone water.

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Milarepa7
Geplaatst op 14-01-2012 om 16:43

Koffie droogt uit, dus dat kun je beter niet drinken (wél als je een kick nodig hebt natuurlijk), thee is ook wel goed maar puur water is nog wél het beste voor de vochthuishouding van je lichaam.

Leuk idee trouwens om citroen, munt of komkommer toe te voegen aan het water. Citroen heb ik wel eens geprobeerd, lekker fris, maar dat je dit ook met munt en komkommer kon doen dat wist ik niet.  Ga ik meteen even proberen.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-09-2011
Hits: 3692
Categorie: 
Overig, Huishoudplaza TV
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
hoeveel drinken, hoeveel vocht, water, water gezond, gezond, uitdrogen, dieet