Volg ons via
 

Slakken in huis

Slakken in huis | Tips voor het verjagen van slakken uit je woning

Als je 's ochtends raadselachtige slijmsporen vindt, heb je waarschijnlijk last van slakken in huis. Veel mensen verbazen zich over het feit dat ze sporen zien die plots ophouden,terwijl er nergens een slak te vinden is. Dat is niet zo vreemd, want de slak gebruikt zijn slijmspoor om dezelfde route terug te nemen. 

Het is een heel vies idee dat die slakken 's nachts door je kamer lopen. Je moet er niet aan denken dat je er in het donker per ongeluk met je blote voeten op gaat staan. Maar hoe krijg je deze diertjes weg als je geen idee hebt waar ze zich schuilhouden?

Vochtprobleem

Het probleem van de slakken doet zich meest voor in oudere woningen. Natte zomers en zachte winters zijn de ideale weersomstandigheden voor de slakken om te overleven. Slakken houden van vochtig en dat is ook de reden dat ze goed gedijen in vochtiger woningen, bijvoorbeeld in een vochtige kruipruimte. Om de overlast van slakken te verhelpen is het dus van belang dat je de woning droger maakt. Dit doe je door goed te ventileren. Met een hygrometer kun je eenvoudig meten wat de vochtigheidsgraad in een bepaalde ruimte is.

Kruipruimte

Is het duidelijk dat de kruipruimte het probleem is, maar lukt het niet om deze ruimte droger te maken, strooi dan schelpen op de bodem. De slakken zullen daar niet overheen willen kruipen. 

Door kieren en naden

Komen de slakken door kieren en naden van buiten, probeer deze dan zoveel mogelijk dicht te kitten. Probeer na te gaan waar de slakken vandaag komen, via het slijmspoor, en strooi daar slakkenkorrels.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 14-03-2012
Hits: 27561
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
slakken in huis, slakken verjagen, slakken in woning, slakken, naaktslakken, slak, tip, tips, slijmsporen, slijm, slakkenslijm