Volg ons via
 
 

Zilverwerk oppoetsen

Zilver poetsen | tip om verzilverd bestek of verzilverde sieraden weer glanzend te maken.

Verzilverde materialen kun je in een handomdraai weer mooi glanzend krijgen. Je neemt as van een sigaret en doet dit in een kommetje. Pak een kindertandenborstel, want die zijn zacht, maak de tandenborstel nat en doe hem dan in het kommetje met as. Maak dan je zilverwerk schoon met de tandenborstel, goed nawrijven en je zult zien, het werkt echt. Met een zilverpoetsdoekje lichtjes nawrijven.

Doffe zilveren voorwerpen kun je ook als volgt weer glanzend krijgen: Los een flinke schep huishoudsoda op in heet water. Doe het te reinigen voorwerp in een stuk aluminiumfolie. Prop het aan zodat het zoveel mogelijk contact maakt, maar dat er nog wel water in kan. Laat het een kwartiertje liggen in het soda water. Het aluminiumfolie wordt geel-dof, het zilver weer helder. Spoel het zilveren voorwerp af met kraanwater en droog af met een zachte doek.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-10-2006
Hits: 9707
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
verzilverd, verzilverde sieraden, verzilverd bestek
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.