Volg ons via
 

Waterkoker ontkalken

Waterkoker ontkalken | tips voor schoonmaken en onderhoud van je waterkoker.

Als je een waterkoker hebt, is het verstandig om deze regelmatig te ontkalken. Het beste is het natuurlijk als je dit standaard in je huishoudritme meeneemt, maar als je het wel eens vergeet, merk je vanzelf dat er een beetje "drab" op de bodem van de waterkoker ligt. Dan is het écht de hoogste tijd om te ontkalken.

Waterkoker ontkalken doe je als volgt. Doe water in de waterkoker en voeg een scheut azijn toe. Vervolgens laten koken en daarna een aantal keren goed naspoelen. Let erop dat je een stuk onder de max-streep van de waterkoker blijft, want anders kan het gaan overkoken. 

Als je azijn laat koken, is het beter om dit buiten te doen. De azijndampen slaan namelijk op je longen en zijn erg slecht voor je gezondheid. 

Als je geen azijn in huis hebt, kun je de waterkoker ook ontkalken met een kunstgebittenreiniger, zoals bijvoorbeeld Steradent. Vul de waterkoker met heet water en voeg er een Steradent tablet aan toe. Je hoeft de waterkoker dus niet aan te zetten! Een poosje laten staan en daarna de waterkoker grondig omspoelen met schoon water.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

11 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 02-10-2006
Hits: 110553
Categorie: 
Onderhoud, Huishoudelijke apparaten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
waterkoker ontkalken, waterkoker schoonmaken, schoonmaken met azijn, kalk, azijn, onderhoud waterkoker, reinigen waterkoker