Volg ons via
 
 

Stamppot boerenkool invriezen, bewaren en opwarmen

Stamppot boerenkool invriezen, bewaren en opwarmen | Lees alles over het bewaren en opwarmen van teveel bereide stamppot boerenkool.

Boerenkool is weer volop aanwezig in de winkels. Heerlijk toch?! Maak er een lekkere stamppot van met spekjes en rookworst erbij en je hebt een maaltijd die heerlijk vult én heel gezond is. Wist je dat boerenkool tot de meest gezonde groenten ter wereld behoort? Het zit namelijk boordevol vitamine K, A en C. 

Teveel gemaakt

Maak jij ook altijd te veel stamppot? Dat is geen probleem. Je kunt de stamppot boerenkool laten afkoelen en in de koelkast bewaren voor gebruik de volgende dag. Of je kunt het invriezen. 

Stamppot boerenkool opwarmen

Je kunt de stamppot boerenkool vanuit de koelkast opwarmen in de magnetron of, nog lekkerder, met een klontje boter in een koekenpan. Er komt dan een lekker, knapperig korstje op. 

Heb je de stamppot in de vriezer bewaard, haal dan de avond voor gebruik de stamppot uit de vriezer en plaats het in de koelkast om te laten ontdooien. Vervolgens 's avonds opwarmen in de koekenpan of magnetron.

Je kunt de bewaarde stamppot boerenkool ook opwarmen in de oven. Maak er een lekkere ovenschotel van. De oven voorverwarmen op 200 graden. De stamppot verdelen in een ovenschaal, laagje paneermeel erover en wat boter. Vervolgens doe je de ovenschotel een half uurtje in de voorverwarmde oven.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
4 reactie(s)
Sunny (Gast)
Geplaatst op 29-10-2016 om 20:32

Mijn tip: als je net als ik alleen woont, wel gezond wilt eten en ook geen afwasmachine hebt ;) Maak altijd een grote pan boerenkool- of wat voor stamppot dan ook en zorg dat je diepvrieszakjes in huis hebt. Laat het snel afkoelen en doe het in de zakjes in porties voor 1 persoon. Dan DE truc: druk de stamppot terwijl je de lucht uit het zakje probeert te krijgen het eten zo plat mogelijk zodat je a.h.w. platte pakjes krijgt, dan goed afsluiten. Een plat pakje is zo ontdooit, een 'bol' duurt veel langer dus mocht je uit je werk komen en dan pas aan ontdooien denken leg het platte portie op een bord, zakje eraf zodra dat kan en ga even op de bank hangen, drink een bakkie of zo en je eten is ontdooid. Ik vries boerenkoolstamppot overigens met gegaarde (hema)worst in plakjes en spekjes in, beetje jus ontdooien (vries ik altijd in mbv ijsblokjesvorm heb je dat ook altijd bij de hand in kleine porties) en aanvallen maar!

Dat invriezen kan best, is inderdaad ietwat achterhaald al zou ik zelf bij een grieperige hoogbejaarde voor de zekerheid vers eten maken of mensen die om een andere reden weinig tot geen weerstand hebben. Maar ik ben geen wetenschapper: het is gewoon mijn gevoel dat zegt: ziek zijn = verplicht vers eten!

helma (Gast)
Geplaatst op 30-11-2013 om 17:17

wanneer houden we es op om ons zelf zo bang te maken 

je moet wel erg veel groene groente eten voor dat het gevaarlijk wordt.

en we weten allen dat overdaad schaad , maar met 2 ons groente valt het allemaal wel mee.

Nitriet is een stof die ontstaat op basis van nitraat. Nitraat is van nature aanwezig is groenten en drinkwater. 

Nitraat is niet direct een gevaar voor de gezondheid. Het risico ligt meer in het feit dat het lichaam nitraat om kan zetten in nitriet. Door het bewaren, bereiden of het eten van groente wordt nitraat gedeeltelijk omgezet in nitriet. Nitriet is sneller schadelijk. En nitriet kan weer omgezet worden in kankerverwekkende nitrosaminen.

Er zijn limieten gesteld aan de hoeveelheid nitraat die in voeding en drinkwater mag voorkomen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet toe op naleving van de normen.

Nitraat of nitriet kan ook aan voedingsmiddelen toegevoegd worden om de houdbaarheid te verbeteren.

S-je
Geplaatst op 02-11-2013 om 21:50

Dat is gedeeltelijk achterhaald.

Als je het snel afkoelt en in de vriezer bewaart, kan zo'n stamppot naderhand gewoon weer opgewarmd worden.

margriet (Gast)
Geplaatst op 02-11-2013 om 21:38

Maaar........hoe zit het dan met nitraat, nitriet?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-10-2013
Hits: 65788
Categorie: 
Eten & Drinken, Winter
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Stamppot boerenkool invriezen, Stamppot boerenkool bewaren, Stamppot boerenkool opwarmen
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.