Volg ons via
 

Stamppot boerenkool invriezen, bewaren en opwarmen

Stamppot boerenkool invriezen, bewaren en opwarmen | Lees alles over het bewaren en opwarmen van teveel bereide stamppot boerenkool.

Boerenkool is weer volop aanwezig in de winkels. Heerlijk toch?! Maak er een lekkere stamppot van met spekjes en rookworst erbij en je hebt een maaltijd die heerlijk vult én heel gezond is. Wist je dat boerenkool tot de meest gezonde groenten ter wereld behoort? Het zit namelijk boordevol vitamine K, A en C. 

Teveel gemaakt

Maak jij ook altijd te veel stamppot? Dat is geen probleem. Je kunt de stamppot boerenkool laten afkoelen en in de koelkast bewaren voor gebruik de volgende dag. Of je kunt het invriezen. 

Stamppot boerenkool opwarmen

Je kunt de stamppot boerenkool vanuit de koelkast opwarmen in de magnetron of, nog lekkerder, met een klontje boter in een koekenpan. Er komt dan een lekker, knapperig korstje op. 

Heb je de stamppot in de vriezer bewaard, haal dan de avond voor gebruik de stamppot uit de vriezer en plaats het in de koelkast om te laten ontdooien. Vervolgens 's avonds opwarmen in de koekenpan of magnetron.

Je kunt de bewaarde stamppot boerenkool ook opwarmen in de oven. Maak er een lekkere ovenschotel van. De oven voorverwarmen op 200 graden. De stamppot verdelen in een ovenschaal, laagje paneermeel erover en wat boter. Vervolgens doe je de ovenschotel een half uurtje in de voorverwarmde oven.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

5 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 26-10-2013
Hits: 91714
Categorie: 
Eten & Drinken, Winter
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Stamppot boerenkool invriezen, Stamppot boerenkool bewaren, Stamppot boerenkool opwarmen