Volg ons via
 
 

Soda niet gebruiken bij ontkalken wasmachine

Soda | Waarom soda geen goed middel is om je wasmachine mee te ontkalken.

Een kopje soda in de wasmachine zou volgens sommigen wonderen doen wat betreft het ontkalken van de machine. Dit is niet waar.

Soda is namelijk een sterk alkalisch produkt. Dat wil zeggen dat het sterk ontvettende eigenschappen heeft. De PH waarde van soda ligt rond de 14. Soda is een base. Dat wil zeggen dat er bij oplossing in water een hydroxideion ontstaat en het kan dan ook een H+ proton opnemen. Voor ontkalking is een zuur nodig. Zuren hebben de eigenschappen dat ze ontkalken en ontroesten. Denk hierbij aan citroenzuur of natuurazijn.

Soda is een uitstekend produkt om bijvoorbeeld de witte was mee te doen maar als ontkalkingsprodukt is het niet geschikt.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
freja (Gast)
Geplaatst op 25-03-2015 om 11:19

Beste, wat moet ik doen om mijn douchewand ruiten helemaal terug doorzichtig te krijgen je ziet het vooral als het licht erop schijnt, ik heb al veel gebruikt, niets schijnt te werken, het ontkalken van mijn kranen lukt wel en dat lukte met WITTE azijn van brico er bestaan verschillende soorten azijn weet u wel. ik heb ook nog een probleem met een witte schijn op mijn tegels het zijn oude tegels; ik heb namelijk het vinyl weggehaald omdat deze versleten was en de tegels mooier vind. alvast bedankt.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-01-2007
Hits: 24569
Categorie: 
Voorkomen is beter dan …, Onderhoud, Schoonmaken met soda, Huishoudelijke apparaten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
soda, wasmachine, ontkalken