Volg ons via
 
 

Afzuigkap en filters schoonmaken

Afzuigkap schoonmaken | tip voor het verwijderen van vet en vuil van de afzuigkap

Na enige tijd kleeft er altijd vettig vuil aan een afzuigkap. Met de gebruikelijke middelen kun je de vette aanslag meestal niet verwijderen. 

Afzuigkap schoonmaken

Gebruik daarom voor het schoonmaken van de afzuigkap een mengsel van vloeibaar afwasmiddel en vaatwasmachinepoeder. Dit verwijdert het vette vuil meestal wel.

Enkele tips van bezoekers:
  • Voeg wat soda toe aan het sopje
  • Zet een pan met water en een uitgeperste citroen op het vuur en zet de afzuigkap aan. Laat het citroenwater verdampen.
  • Gebruik een microvezeldoekje met heet water
  • Gebruik eens Biotex voor het maken van het sopje
  • Maak alle losse onderdelen schoon met theedoeken gedoopt in ammonia. Daarna alle losse onderdelen in een plastic zak doen en een nacht laten staan. De volgende dag met heet water alles afspoelen.

Filters afzuigkap schoonmaken

Doe vet geworden filters in de vaatwasmachine en ze worden weer helemaal schoon. Als je geen vaatwasser hebt, kun je de filters van de afzuigkap ook schoonmaken met behulp van deze tip.

Maak de filters van de afzuigkap regelmatig schoon. Dit voorkomt brand.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
11 reactie(s)
George Lee (Gast)
Geplaatst op 24-07-2017 om 16:41

Heeft iemand een goede tip hoe ik de geur van het luchtkanaal (ca 2 m met een paar hoeken) naar buiten van mijn afzuigkap kan bestrijden. Er zit geen terugslagklep op het systeem, zodat hij een verkeerde windrichting, de vettige geur van het afzuigkanaal in de keuken treedt. Bedankt alvast voor elke reactie!

Riet Wijnands (Gast)
Geplaatst op 02-10-2016 om 14:03

Ik heb aluminium dampkapfilters . Mogen niet met soda of  in vaatwasser gereinigd.

Ik krijg ze niet meer proper!. Was ze elke 4 weken uit!
Wie kan me helpen?????????

snoep (Gast)
Geplaatst op 28-09-2016 om 11:39

1 keer in de week in een sopje, van heet water met dreft afwasmiddel leggen. gebruik iets meer dan normaal! daarna even op een doek laten uitlekken en drogen en ze zijn weer als nieuw!

Yosje (Gast)
Geplaatst op 29-07-2016 om 16:31

Toevallig ben ik ook erg aan het stoeien met de vieze lucht uit de Siemens afzuigkap . Ik maak regelmatig de vetfilters schoon. Stank blijft. Deze week afdekkapje van motor losgeschroefd. In het afdekkapje dreef een hele laag vet. Na deze aktie stonk de afzuigkap niet. Maar helaas. Na een keer bakken en braden stinken de vetfilters weer. Het lijkt net  of de metalen filters de af te voeren baklucht in het metaal opslaan. Een vorm van metaal moeheid?

S-je
Geplaatst op 20-07-2016 om 15:48

Is er een gebruiksaanwijzing van de afzuigkap? Daar zou sowieso iets in moeten staan over het onderhoud van het apparaat.

Els (Gast)
Geplaatst op 20-07-2016 om 14:07

Er zit achter de afzuigkap een motor, deze heb ik al eens schoongemaakt,maar niet intens van wegen de electriciteit die daar ook zit. De motor stinkt echt met het vet erop, weet niet meer waar ik het mee moet schoonmaken,heb al veel verschillende middelen gebruikt

Wie heeft de beste tip !!!!!

Alvast bedankt.

Ton (Gast)
Geplaatst op 14-04-2015 om 11:57

Ik maak tegenwoordig alles wat vet is schoon met dreft afwasmiddel groen, puur, onvermengd gebruiken op een pannenspons. U zult zien dat het vet van ovens, bbq, afzuigkappen, frietpannen, vette aanrecht en alles wat u kunt bedenken waar het vet niet goed oplost meteen een reactie aangaat met dreft en totaal niet meer vet is, op hardnekkige plaatsen van een oude datum moet wel iets harder gepoetst worden.

Fred (Gast)
Geplaatst op 05-08-2014 om 23:37

Aluminium roosters mogen beslist niet in de vaatwasser! Gebruik ook geen sodahoudende reinigingsmiddellen. Soda en vaatwastabletten tasten het aluminium aan. Aluminium filters in bijna kokend water laten weken en met een veilig sopje schoonmaken. Bron:

(reclamelink verwijderd door moderator)

Willem (Gast)
Geplaatst op 27-12-2012 om 17:44

Wat heel goed ontvet is: vul een spuitfles voor 1/4 deel met ********, voeg daar een heel klein scheutje ************ aan toe, vul af met water. even schudden om alles goed te mengen.

Tekst aangepast door moderator. Nooit verschillende schoonmaakmiddelen met elkaar mengen! Dit kan chemische reacties opleveren die schadelijk en/of gevaarlijk zijn!!!!

Spuit het te schoonmaken deel in, even wachten en je ziet het vuil er af druipen. Na vegen met een vochtige doek en klaar is de klus.
Dit mengsel is ook goed te gebruiken op aluminium filters van de afzuig kap. Even goed inspuiten, laten inwerken en dan afspoelen onder de kraan.

Poetsfiemel (Gast)
Geplaatst op 23-08-2012 om 23:48

Stop! Er is maar één middel welke fantastisch werkt... Muscle ovenreiniger. In handomdraai mijn keuken brandschoon! Zelfs boven op de keukenkastejs welke ik al lang vergeten was. Super!

Zwolle1991 (Gast)
Geplaatst op 24-07-2012 om 21:05

Ik heb bij (reclame verwijderd door moderator) een Rvs reinigingspakket besteld, is echt geweldig! De oven, afzuigkap en de kookplaat is weer als nieuw.


Ik heb veel verschillende dingen geprobeerd ook speciale Rvs reinigers maar kreeg het nergens echt mee schoon.Dit resultaat is echt verbluffend!

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 01-02-2010
Hits: 164254
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
afzuigkap schoonmaken, vet verwijderen afzuigkap, wasemkap, vet verwijderen, ontvetten