Volg ons via
 

Eieren, barsten voorkomen en makkelijk pellen

Eieren | Tips om barsten te voorkomen en eieren eenvoudiger te pellen.

Een bekend foefje om het uitlopen van het ei bij een barst in de schaal te voorkomen is wat zout of azijn aan het kookwater toe te voegen. 

Nog beter is het natuurlijk zo’n barst te voorkomen. Dat kun je doen door de schaal aan de bolle kant met een eierprikker of speld in te prikken.

Als je de eieren na het koken laat schrikken (even onder de koude kraan houden) laten ze zich stukken makkelijker pellen.

Met dank aan Marianneke

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 26-11-2007
Hits: 3809
Categorie: 
Eten & Drinken, Pasen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
eieren, barst ei, pellen ei, azijn, ei, schrikken