Volg ons via
 
 

Schiften van zuivel voorkomen bij verwarmen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wil je voorkomen dat de room die je aan een warm gerecht toevoegt gaat schiften, dan kun je het best room gebruiken met een hoog vetgehalte als creme fraiche of slagroom. Door hun betrekkelijk hoge vetgehalte zullen ze niet snel gaan schiften, zeker niet als je ervoor zorgt dat ze op kamertemperatuur zijn.

Gebruik je koffiemelk of zure room voor het binden van een soep of saus, zorg er dan wel voor dat deze niet meer verhit hoeft te worden. Bij het verwarmen is de kans op schiften namelijk buitengewoon groot.

Met dank aan Marianneke

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Johannes Verkruissen (Gast)
Geplaatst op 04-01-2011 om 18:51

Door tijdens het verwarmen een eidooier toe te voegen breng je een emulgator in, die het schiften bij verwarmen kan tegengaan.

Mayonaise heeft ook de eidooiers als emulgator nodig om een verbinding te kunnen maken tussen azijn en olie. Een mayonaise die toch schift, even aux bain marie verwarmen, dan komt meestal weer goed. Currie's zoals de Thai gebruiken vertonen ook dit ongewenste gedrag na toevoeging van kokosroom/melk, de olie waarin het vlees wordt gebakken, met de currie samen, accepteert de kokosmelk dan niet. Dus vandaar die eidooier(s) Als de currie eenmaal geschift is na verhitting, zal deze nier meer te repareren zijn. Zelfs Thaise restaurants hebben deze problemen wel eens. 
In uiterste geval kan een beetje roux (boter bloem 1:1) de zaak weer glad te krijgen. Bij kaasfondu (met witte wijn) lukt dat meestal wel.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-06-2007
Hits: 24804
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
verwarmen, slagroom, crème fraiche, room, vetgehalte, kamertemperatuur, koffiemelk, soep, saus, verhitten
Gerelateerde artikelen