Volg ons via
 

Schiften van zuivel voorkomen bij verwarmen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wil je voorkomen dat de room die je aan een warm gerecht toevoegt gaat schiften, dan kun je het best room gebruiken met een hoog vetgehalte als creme fraiche of slagroom. Door hun betrekkelijk hoge vetgehalte zullen ze niet snel gaan schiften, zeker niet als je ervoor zorgt dat ze op kamertemperatuur zijn.

Gebruik je koffiemelk of zure room voor het binden van een soep of saus, zorg er dan wel voor dat deze niet meer verhit hoeft te worden. Bij het verwarmen is de kans op schiften namelijk buitengewoon groot.

Met dank aan Marianneke

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 02-06-2007
Hits: 25134
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
verwarmen, slagroom, crème fraiche, room, vetgehalte, kamertemperatuur, koffiemelk, soep, saus, verhitten