Volg ons via
 

Kwark, meerdere mogelijkheden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wil je op de calorieën letten, dan is het gebruik van kwark een aanrader.

In verhouding tot slagroom, crème fraîche en dergelijken bevat kwark namelijk weinig calorieën, terwijl de culinaire mogelijkheden van kwark buitengewoon groot zijn.

Zo kun je kwark gebruiken voor de heerlijkste toetjes en taarten, voor dressings en dipsauzen en voor cocktails en drankjes.

Verwerk je kwark in koude gerechten als dressings of dipsauzen, dan doe je er goed aan de kwark eerst wat los te roeren zodat hij wat smeuïger wordt.

Als je er een stijfgeslagen eiwit aan toevoegt, wordt de massa lekker luchtig.

Verwerk je kwark in een warm gerecht als een ovenschotel of stoofpot, vermeng de kwark dan met een eierdooier om schiften te voorkomen.

Met dank aan Marianneke

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 22-08-2007
Hits: 5531
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
toetje, taart, dressing, dipsaus, cocktail, drank, eiwit, ovenschotel, stoofpot, eierdooier, oven