Volg ons via
 

Borax

Alles over dit bestanddeel van veel wasmiddelen.

Het belangrijkste element van Borax is Boor. 1.10-3 % van de aardkost (tot 16 km diepte) bestaat uit boor; het is het 37e element in rangorde van voorkomen. Men treft het aan in zeer veel mineralen (boraten en boorcarbonaten), waaronder Borax. De scheikundige notatie van Borax is Na2B4O5(OH)4.8H2O.

De naam borax, waarvan het Nederlandse boor is afgeleid, is afkomstig van de Armeense of Perzische naam voor het mineraal: buraq respectievelijk burah. Boor (borax) was reeds in de Oudheid bekend en werd onder andere gebruikt voor de productie van glas.

Borax wordt onder andere toegepast in wasmiddelen als waterontharder. Hierdoor wordt een betere waswerking mogelijk. De naam Persil® is voor de helft afkomstig van deze toevoeging (samenvoegsel van de naam van twee bestanddelen: PERboraat / SILicaat). Verder kan het in sommige situaties worden gebruikt als vlekkenverwijderaar, desinfectie, gebitsreiniging en glazuur.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 22-08-2003
Hits: 13940
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
waterontharder, wasmiddel, vlekkenverwijderaar, desinfectie, gebitsreiniging, glazuur