Volg ons via
 
 

Autoruiten beslagen

Autoruiten beslaan | Tip voor het verwijderen van vocht uit de auto en het voorkomen van beslagen ramen.

In de winter heeft bijna iedereen met een auto er wel last van: beslagen autoruiten. Je moet eerst 10 minuten wachten voordat je weg kunt rijden en dat is behoorlijk irritant.

Nou hebben wij de tip gekregen dat het helpt om een vochtvreter in de auto te zetten. Er is dan minder vocht in de auto en de ramen beslaan dus nauwelijks. Controleer regelmatig of het bakje van de vochtvreter niet te vol zit.

Zo'n vochtvreter kun je evt. zelf maken door wasnetje te vullen met kattengrid. Leg dat in een plastic ijsbakje of bijv. zo'n bakje van de chinees en klaar is de vochtvreter! Veiligheidstip: zet de vochtvreter niet onder een van de stoelen, want bij een noodstop wordt het een projectiel wat schade aan je enkels kan veroorzaken. (Met dank aan Sje).

Natuurlijk is het nog beter om de auto goed te ventileren.

Heb je niet zozeer last van beslagen autoramen, maar wel van vieze autoramen? Lees dan deze tip.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
17 reactie(s)
Sid Rozeboom (Gast)
Geplaatst op 22-01-2017 om 08:28

nou ik heb die vochtvreter van Action en een bakje met een mix van kattegrit en zout in mijn auto staan maar het werkt voor geen meter.

jeroen (Gast)
Geplaatst op 21-01-2016 om 10:48

je ramen (van binnen natuurlijk) inwrijven met scheerschuim

paar streepjes erop spuiten
helemaal uitwrijven en daarna lekker aan de poets met wat schone doeken
geen beslagen ramen meer

bruno (Gast)
Geplaatst op 05-12-2015 om 16:43

Je ramen langs de binnenkant doen met een autopolierder die je op het koetswerk buiten gebruikt en effe opwrijven en klaar. Geen aanslag meer.

barbara (Gast)
Geplaatst op 20-01-2015 om 14:56

zo'n pingi is een ideaal ding. we hadden eerst een kleine maar later ook een grote erbij gekocht! Super zo'n zakje!

Rien (Gast)
Geplaatst op 07-12-2014 om 12:48

Het is tegenwoordig zo dat er in de auto's stoffen voerbedekking zit, het probleem is dat bij regen of vochtig weer deze nat wordt en dus het beslagen ramen veroorzaakt. Ook is hrt mogelijk dat vooral in de herfst er bij de invoer van airco/ventilatie vuil en bladeren zitten die nat blijven. Deze luchttoevoer goed schoonmaken wil ook nog wel eens helpen.


S-je
Geplaatst op 07-11-2014 om 20:34

Ik heb in deze periode van het jaar ook weleens vocht in de auto. Ik heb op de vloer bij de passagiersplek een vochtvretertje staan. Werkt prima! Gewoon te koop bij de Action.

Ruud Smit (Gast)
Geplaatst op 07-11-2014 om 10:47

Het is nog niet eens winter en ik heb nu al last van een zeiknatte voorruit. Ik rij in een Mitsubishi Colt uit 2010, mijn vorige Colt had precies hetzelfde probleem. Weet iemand raad hoe ik dit probleem effectief kan bestrijden en oplossen? Ik heb dit ook al met de Dealer besproken maar daar wordt ik niet veel wijzer van want zij beweren dat ik de regelaar van de airco/kachel niet goed heb staan. Volgens mij ligt het gewoon aan dit type auto en merk. Het is zelfs zo erg dat in de winter de autoruit aan de binnenkant bevriest! Wie helpt mij met een goed advies of raad om hiervan verlost te zijn? 

 

sonja (Gast)
Geplaatst op 13-10-2014 om 14:19

Wat wij doen is twee vensters op een klein kiertje laten staan, dan heb je steeds lucht-circulatie in de auto en slagen de vensters niet meer aan.

Joke (Gast)
Geplaatst op 23-10-2013 om 14:18

Nog makkelijker is om een pingi  te kopen (bv bij marskramer) 

Een leuk zakje met een blauwe pinguin erop en als die roze is dan 5 minuutjes op 600 watt in de magnetron en dan weer in de auto zetten.
Staat nog leuk ook!

bianca (Gast)
Geplaatst op 10-11-2012 om 11:39

Mijn vochtvreter is inderdaad al een paar keer omgevallen: wat een troep is dat water dan zeg! Ga ook maar eens voor die kattengrit: goed idee.

Eugeni (Gast)
Geplaatst op 10-11-2012 om 11:28

Ik wilde net een Tip over de beslagen ramen neerzetten van de auto!! Ik heb zelf ook een vochtvreter in de auto, hij staat bij mij onder de bestuurder kant en het werkt prima!  

Brianne (Gast)
Geplaatst op 29-10-2012 om 14:51

Ik heb zelf hele nare ervaringen met een bakje. Zodra dat omkiept zit alles onder de vlekken. Ik gebruik nu zelf een (reclame verwijderd door moderator) vochtvreet zakje dat  niet kan lekken en waarvoor je geen navulzakken nodig heb. Tot nu toe nog geen klachten gehad.

Paulus (Gast)
Geplaatst op 17-01-2012 om 10:09

Goeie tip!

En als je op de bodem van het (chineesbakje)
een pamper legt kan het  vocht er ook niet meer uit!

Droge (Gast)
Geplaatst op 24-11-2011 om 21:57

ik heb 2 zakjes in mijn auto gehangen en
het probleem is opgelost


Edited by Miriam: commerciele link verwijderd.

CJH (Gast)
Geplaatst op 19-10-2011 om 21:17

Heb je airco in de auto zet deze dan even op volle kracht aan en de beslagen ruiten zijn zo droog. En onder het rijden zelfde verhaal alleen hoef je de ventilator niet op volle sterkte te laten draaien. Even laten draaien en weg is het.

jo (Gast)
Geplaatst op 18-10-2011 om 17:47

Niet handig zo'n vochtvreterbakje in je auto, als het omvalt geeft de agressieve zoutoplossing nieuwe problemen. Beter is om in een watersportwinkel te kijken naar een vrij nieuw produkt, ontwikkeld voor condensvorming in jachtjes.Het zijn gele zakjes(baaltjes) in diverse maten die vocht opvangen en het bij temperatuur-verhogingen weer verdampen.Iets duurder maar véél gebruiksvriendelijker

 

Sje
Geplaatst op 13-01-2011 om 12:07

Zo'n vochtvreter kun je evt. zelf maken door wasnetje te vullen met kattengrid. Leg dat in een plastic ijsbakje of bijv. zo'n bakje van de chinees en klaar is de vochtvreter!

Veiligheidstip: zet de vochtvreter niet onder een van de stoelen, want bij een noodstop wordt het een projectiel wat schade aan je enkels kan veroorzaken.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-01-2011
Hits: 47575
Categorie: 
Auto, Herfst, Winter
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
autoruiten beslaan, beslagen autoruiten, beslagen ramen, schone autoruiten, vocht in auto
Gerelateerde artikelen