Volg ons via
 

Friteuse schoonmaken

Friteuse schoonmaken | tip voor het reinigen en ontvetten van de frituurpan.

Als je geen zin hebt om naar de cafetaria te gaan, biedt een friteuse uitkomst. Het is wel van belang dat je frituurt in schoon frituurvet. Dit betekent uiteraard niet dat je het vet na elk gebruik hoeft te vervangen. Na een keer of 7 frituren, is het vet echter wel aan vervanging toe. Als je het vet uit de pan hebt gehaald, is het tijd om de friteuse schoon te maken.

Met deze tip kun je de friteuse eenvoudig schoonmaken.

Vul de frituurpan met water tot max/min streep. Doe daar een vaatwastablet in. Laat het mandje er in zitten. Zet de frituurpan op 110 graden. Is de temperatuur 110 graden, zet dan de frituurpan uit en laat hem afkoelen. Daarna gewoon omspoelen met water. Is hij dan nog niet schoon herhaal dit nog een keer. 

LET OP: Laat het water in de frituurpan niet doorkoken, het stoom kan het elektrische element namelijk beschadigen als er teveel stoom bij komt.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

24 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 07-01-2007
Hits: 188306
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Friteuse schoonmaken, frituurpan schoonmaken, friteuse reinigen, vet verwijderen friteuse